Huvudroller klara för tv-serie om Kim Wall

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Inspelningen har börjat, och nu är rollbesättningen för huvudrollerna i tv-serien om Kim Wall – den svenska journalisten som försvann i Öresund och återfanns mördad – officiell, rapporterar Expressen.

Søren Malling, Pilou Asbæk, Pernilla August och Rolf Lassgård är fyra av de välkända skådespelarna som ska medverka i serien "Utredningen” som får premiär i SVT 2020.

Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall.

Skådespelarna Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar i "Utredningen". Arkivbild.
Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT / TT NYHETSBYRÅN
Skådespelarna Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar i "Utredningen". Arkivbild.

Dramatiseringen, som produceras av Miso Film i samproduktion med Outline Film för TV2 Danmark, SVT och Viaplay, har skapats i samarbete med journalistens föräldrar och utgår från utredningsledare Jens Möllers arbete kring fallet.

Kim Wall var en svensk frilansjournalist, född 1987 i Trelleborgstrakten. Wall arbetade för flera internationella tidningar och hon rapporterade från exempelvis Sri Lanka och om turismen i jordbävningsdrabbade Haiti.

Journalisten hittades död i augusti 2017. Danske ubåtsbyggaren Peter Madsen dömdes av Köpenhamns byret (tingsrätt) till livstids fängelse för mord. Påföljden överklagades till landsretten (hovrätten), som fastställde livstidsstraffet.

Publicerad:

LÄS VIDARE