Stort internationellt intresse för Kim Wall-serie

Av: TT

Publicerad:
Skådespelarna Pernilla August och Rolf Lassgård medverkar i "Utredningen". Arkivbild.
Foto: Drago Prvulovic/Scanpix/TT
Skådespelarna Pernilla August och Rolf Lassgård medverkar i "Utredningen". Arkivbild.

Brittiska BBC och tyska RTL är de senaste kanalerna att satsa på den kommande tv-serien om mordet på Kim Wall, "Utredningen", enligt ett pressmeddelande från produktionsbolaget Fremantle.

Fremantle, som distribuerar den Miso Film-producerade serien, har sedan tidigare skrivit kontrakt med SVT, Viaplay och danska TV2.

Och fler köpare kan det bli – nästa vecka kommer "Utredningen" visas upp på tv-mässan Mipcom i Cannes, enligt The Hollywood Reporter.

"Utredningen", regisserad av dansken Tobias Lindholm och med Pernilla August och Rolf Lassgård i rollerna som Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall, har premiär i SVT nästa år.

Kim Wall var en svensk frilansjournalist, född 1987 i Trelleborgstrakten. Wall arbetade för flera internationella tidningar och hon rapporterade från exempelvis Sri Lanka och om turismen i jordbävningsdrabbade Haiti.

Journalisten hittades död i augusti 2017. Danske ubåtsbyggaren Peter Madsen dömdes av Köpenhamns byret (tingsrätt) till livstids fängelse för mord. Påföljden överklagades till landsretten (hovrätten), som fastställde livstidsstraffet.

Publicerad:

LÄS VIDARE