Publicerad:
Uppdaterad:

Busch efter Strandhälls kritik: Ljuger medvetet

Strandhäll: Befängt

Av: Ebba Thornéus, Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:

Margaux Dietz fick skjuts av Ebba Buschs livvakter efter en blöt festkväll. Något som fått stark kritik av bland andra S-profilen Annika Strandhäll.

”Att en socialdemokratisk toppolitiker medvetet ljuger och försöker plocka billiga poänger av säkerhetsarrangemang runt en annan kvinnlig toppolitiker är bara tragiskt”, replikerar Ebba Busch på Instagram.

Strandhäll menar dock att påståendet om att hon ljuger är befängt.

För två helger sedan blev influencern Margaux Dietz, 30, ordentligt firad på sin 30-årsdag, vilket hon tidigare berättat om i podcasten ”Margaux & Theo” 

Med på middagen befann sig bland annat KD-ledaren Ebba Busch tillsammans med sina livvakter som efteråt gav Dietz skjuts, vilket väckt stark kritik.

”Glider in på fest”

Någon som sett rött är riksdagsledamoten och S-profilen Annika Strandhäll som menar att Busch beteende är både ”oseriöst och häpnadsväckande” och skriver så här i ett inlägg på Facebook:

”Här har vi en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten som glider in på en fest med massa berusade personer och sedan drar ned på stan för fortsatt festande. Exakt det Folkhälsomyndigheten och statsministern sagt att man inte ska göra. Som avrundning används sedan SÄPO vars uppdrag i detta fall är att skydda hotade politiker och den centrala statsledningen på skattebetalarnas bekostnad som partiledarens egen Uber-tjänst för att skjutsa hem en berusad väninna”.

Busch: Ljuger medvetet

På onsdagen gick Ebba Busch själv ut och bemötte kritiken på Instagram:

”Häromveckan fyllde en vän jämnt och vi åt middag med sex andra vänner på en restaurang. Middagen varade ungefär tre timmar och sedan avrundade vi kvällen. Vi följde självklart folkhälsomyndighetens rekommendationer. Säkerhetspolisen gör alltid bedömningar kring skyddet av politiker. Det är dem som avgör vilken typ av skydd man får och hur transporter sker. Jag följer instruktioner till punkt och pricka”, skriver KD-ledaren och fortsätter:

”Att en socialdemokratisk toppolitiker medvetet ljuger och försöker plocka billiga poänger av säkerhetsarrangemang runt en annan kvinnlig toppolitiker är bara tragiskt”, avslutar Busch.

Strandhäll: Är befängt

Strandhäll menar dock att påslåendet om att hon ljuger är befängt:

”Jag kan förstå att Ebba Busch känner sig trängd av att dessa uppgifter nu läckt ut på ett sätt som inte var avsikten genom podden. Påståendet att jag på något sätt skulle ljuga är befängt”, skriver Strandhäll till Aftonbladet och fortsätter:

”Som partiledare har man ett särskilt stort ansvar att vara en god förebild och får finna sig i granskning och befogad kritik. Det handlar inte om huruvida någon är kvinna eller ej utan att man uppbär ett tungt politiskt förtroendeuppdrag där man ställer krav på andra.”

Aftonbladet söker Ebba Busch.

KD-ledaren Ebba Busch.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
KD-ledaren Ebba Busch.

PODD Då kan ett vaccin vara redo

Aftonbladet Daily pratar med samordnaren Richard Bergström.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: