Sanna Nielsens dubbeljobb: Pendlar till Malmö

Tänker bort corona: ”Låter kanske konstigt”

Publicerad:
Sanna Nielsen.
Foto: ANNA TÄRNHUVUD
Sanna Nielsen.

NÖJE

Sanna Nielsen pendlar mellan allsångsscen och operascen i sommar.

Den folkkära programledaren tänker bort corona för att kunna åka mellan Stockholm och Malmö och repetera huvudrollen i ”Funny girl”.

– Alla vet vad det är för läge vi befinner oss i, så när vi ses har vi kul med musikalen och försöker jobba fram det så fint som möjligt, säger hon.

Sanna Nielsen, 35, dubbeljobbar i sommar. Förutom ”Allsång på Skansen” och alla förberedelser och repetitioner som SVT-programmet kräver tillbringar hon också två dagar varje vecka i Malmö för att repetera huvudrollen i ”Funny girl” som ska ha premiär i september.

– Jajamen, jag är där varje vecka och repar torsdagar och fredagar. Det har gått jättebra, det är skitkul att komma upp på golvet och gå in i teatern och försöka hitta karaktären, säger hon.

Den här veckan blir tredje veckoslutet som tillbringas på Malmö opera för att repa in rollen som Fanny Brice. I föreställningen spelar hon mot bland andra Marianne Mörck, 70, Johan Rabaeus, 72, och Ann-Louise Hanson, 76.

”Måste vara startklara till premiären”

Går det att gå in i den här typen av repetitioner för fullt när coronapandemin rasar och det fortfarande är osäkert hur det blir med teaterföreställningar och annat i höst?

– Vet du, man måste gå in för det med hundra procent. Vi måste ju ändå vara startklara till premiären och då vill man inte ta det lugnt de här veckorna, när man har tiden till att repetera och gå in i rollen. Man jobbar bara på, precis som jag tänker att man ska göra.

Pratar ni om corona, och vad det kan innebära för premiären, eller lämnar ni det utanför när ni träffas för att repetera?

– Ja, man lämnar det. Alla vet vad det är för läge vi befinner oss i, så när vi ses har vi kul med musikalen och försöker jobba fram det så fint som möjligt. Det låter kanske konstigt men det är så man måste göra tror jag. Man måste ta det steg för steg, liksom.

Foto: Johan Nilsson/TT
På Malmö opera är de fast beslutna vid att ”Funny girl” ska ha premiär som planerat – oavsett hur coronapandemin utvecklas.

Hur orkar du med dubbeljobbet, med både ”Allsång” och musikalen?

– Det funkar bra faktiskt. Allsången är så himla roligt och jag har haft en vår där jag har haft väldigt mycket ledigt och tid att sätta mycket av musikalens manus och förbereda inför allsången så jag har kunnat vara väldigt förberedd, det kanske är därför som det funkat så bra, säger Sanna Nielsen med ett skratt.

Operan: Premiären blir av

På Malmö opera är man fast beslutna vid att ”Funny girl” ska ha premiär som planerat, oavsett hur coronapandemin utvecklas.

– Ja, vi räknar med att köra premiären. Vi vet däremot inte hur många som kommer kunna sitta i publiken. Det har vi gemensamt med alla som sysslar med scenkonst att vi vet inte vad Folkhälsomyndigheten kommer fatta för beslut. Men om det blir 50, eller 500, eller 1500 i publiken, det vet vi inte, säger Torgny Nilsson, pressansvarig för Malmö opera.

Premiären är slutsåld och har också många specialinbjudna, men vilka som kommer att kunna se Sanna Nielsens första steg på scenen i Barbra Streisands paradroll är ännu oklart.

– Det enda jag kan säga är att vi inte vet, eftersom vi inte vet hur många som vi kan släppa in så vet vi inte heller hur vi ska fördela de biljetterna, säger Torgny Nilsson.

”Allsång på Skansen” sänds i SVT1 tisdagar 20.00. ”Funny girl” har premiär på Malmö opera 4 september.

Publicerad:

LÄS VIDARE