Trevlig men smådum eskapism om att lyckas i musikbranschen

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
”Våga drömma”.
Foto: Glen Wilson/Focus Features.
”Våga drömma”.

FILMRECENSION En r’n’b-divas personliga assistent drömmer om att bli musikproducent i ”Våga drömma”.

Gissa om hennes dröm går i uppfyllelse.


Våga drömma
Regi Nisha Ganatra, med Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, Kelvin Harrison Jr, Ice Cube, Zoë Chao, Bill Pullman, June Diane Raphael, Eddie Izzard.


DRAMAKOMEDI Showbizbarnen Dakota Johnson och Tracee Ellis Ross – den ena dotter till Don Johnson och Melanie Griffith och den andra till Diana Ross – spelar huvudrollerna i en visserligen ganska trevlig men också fullkomligt förglömlig feelgood-förströelse om en rätt hyvens musikbransch där drömmar går i uppfyllelse för den som jobbar hårt och, ja, vågar drömma.
Maggie Sherwoode (Johnson) har jobbat i tre år som personlig assistent åt Grace Davis (Ellis Ross). En medelålders r'n'b-diva som inte har släppt något nytt material på en evighet och nu är farligt nära att läggas in på den musikaliska långvården Las Vegas.
Maggie, som ofta och gärna demonstrativt delar med sig av hur genuint intresserad hon är av bra musik, hoppas på att Grace ska se hennes verkliga talanger och ge henne en chans som producent. Men det sitter, inte helt orimligt kan man tycka, rätt långt inne för Grace och hennes alfamanager Jack Robertson (Ice Cube) att låta springsjasen producera en ny skiva, så Maggie tar sig i stället an en talangfull ung man (Kelvin Harrison Jr) som hon träffar i en affär.
”Våga drömma” är lite romans, lite hoppfull eskapism, lite bakom kulisserna-drama och ett kryddmått synnerligen halvhjärtad musikbranschkritik. Allt inrullat i både smör och socker och tyvärr toppat med en twist som tänjer på de bortre gränserna för hur kraftigt det är fysiskt möjligt att himla med ögonen.


”Våga drömmar” har biopremiär den 25 september.

Publicerad:

LÄS VIDARE