Mejla

Stefan Hedmark

Första titt på ny Stephen King-skräckis för Netflix

Alla går vilse i ett hav av gräs

Publicerad:

FILMTRAILER. För den som älskar Stephen King-skräck, men blev besviken på biofilmerna ”Pet sematary” och ”Det: Kapitel 2”, väntar en ny chans att bli rädd.

Snart har gräsliga ”In the tall grass” premiär på Netflix.

Trailern visar berättelsens snåriga upplägg. Två personer hör ett barn ropa på hjälp någonstans långt inne i ett fält med högt gräs. De går in – men det är inte så lätt att ta sig tillbaka. Lite som labyrinten i ”The shining”...?

”In the tall grass” är en lantlig skräckberättelse som Stephen King skrev ihop med sin son, Joe Hill. Nu har den blivit film av regissören Vincenzo Natali, som tidigare fick en kultpublik tack vare skräckisen ”Cube” 1997. De senaste åren har han varit en flitigt anlitad regissör av diverse tv-serier.

Berättelsen, som utspelas i Kansas, visades på en filmfestival i USA i fredags, men redan den 4 oktober är det dags för Netflix-premiär.

1 av 3 | Foto: Netflix
Patrick Wilson i ”In the tall grass”.

Vi ser en skräckbekanting i rollistan, Patrick Wilson, som ju är en av ”Conjuring”-filmernas stjärnor. I övrigt är det mindre kända ansikten i denna kanadensiska produktion.

Det är inte första gången en av Stephen Kings berättelser blir film för Netflix. Tidigare har vi sett ”Gerald’s game” och ”1922”. Den sistnämnda är tyvärr ganska trist, men ”Gerald’s game” är snygg och spännande. Den filmens regissör, Mike Flanagan, skapade en braksuccé för Netflix förra året – skräckserien ”Haunting of Hill house”. Kommer ”In the tall grass” i närheten av den har vi något att se fram emot.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

LÄS VIDARE