Allt vi vet om uppföljaren till ”Det”

De stjärnorna ska spela barnen som vuxna

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

Filmversionen av Stephen Kings klassiska skräckbok ”Det” blev en braksuccé i höstas. Att det blir en fortsättning var givet eftersom bara halva boken rymdes i filmen.

Så här blir kapitel två.

Dyker upp igen.
Foto: New Line Cinema
Dyker upp igen.

Det här handlar uppföljaren om

Andra filmen följer flera av rollfigurerna som vuxna. I första filmen mötte vi de mobbade barn som utgjorde Losers club. Till sist byggde de upp modet att konfrontera monstret Pennywise och besegrade honom. Men vi fick också veta att monstret dyker upp i småstaden Derry vart 27:e år och barnen insåg att det kan hända igen.

27 år senare sker nya mord i Derry och de nu vuxna medlemmarna i Losers club måste sammanstråla igen. Eftersom första filmen utspelades på 1980-talet tar händelserna i uppföljaren plats i nutid – men det blir även tillbakablickar till barndomen.

Det har talats om att två av tillbakablickarna mycket väl kan bli scener som regissören Andy Muschietti hade planerat till första filmen men till sist skippade eftersom det skulle bli för dyrt att filma dem. Det skriver Collider.

Vad som låter särskilt intressant skulle kunna vara första gången som Pennywise dyker upp i området kring Derry, vilket i Stephen Kings bok sker på 1700-talet då hundratals nybyggare försvinner spårlöst.


Foto: New Line Cinema
Losers club gör comeback.

De kommer tillbaka ...

Bill Skarsgård kommer att spela Pennywise igen och gänget som utgjorde Losers club ses i tillbakablickarna. Det innebär att vi får se Jaeden Lieberher (Bill), Jeremy Ray Taylor (Ben), Sophia Lillis (Beverly), Finn Wolfhard (Richie), Wyatt Oleff (Stan), Chosen Jacobs (Mike) och Jack Dylan Grazer (Eddie) igen.


1 av 3 | Foto: Jordan Strauss / AP TT NYHETSBYR N
Jessica Chastain.

... och de här är nya i filmen

Jessica Chastain, James McAvoy och Bill Hader har nämnts av flera mediekällor som aktuella för rollerna som de vuxna Beverly, Bill och Richie.


Foto: New Line Cinema
Pennywise står redo att flyta igen.

Då har filmen premiär

Den amerikanska premiären är satt till den 6 september 2019. Inspelningarna börjar i Toronto i juli, skriver Indiewire.


De står bakom kameran

Andy Muschietti gjorde första filmen och återvänder som regissör. Den som vill nörda ner sig i hans process kan följa honom på Instagram, för han är ganska flitig där när han jobbar.

I går rapporterade Collider att Muschietti har valt en ny filmfotograf, Checco Varese, som bland annat har gjort det mörka gruvarbetardramat ”The 33” (2015). Sedan tidigare är det även klart med en ny scenograf som ska skapa de skräckinjagande miljöerna i Derry, Paul Austerberry. Han vann en Oscar tidigare i år för ”The shape of water”.

Manuset skrivs enligt Variety av Gary Dauberman som även arbetade med första filmen. Han får assistans av Jeffrey Jurgensen som har erfarenhet av ”The conjuring” och ”Annabelle”.

Publicerad:

LÄS VIDARE