Eurovision song contest

Maltas Destiny i Eurovision: Allt du behöver veta

Låten ”Je me casse” ratades av Melodifestivalen

Av: 

Natalie Demirian

MELODIFESTIVALEN

ROTTERDAM. Maltas Destiny är en av de favorittippade att ta hem segern i Eurovision song contest 2021.

Här är allt du behöver veta om Maltas bidrag.

Det här är Destiny

Destiny Chukunyere är 18 år gammal och tävlar för Malta med låten ”Je me casse”, som på franska betyder ”jag drar”. Eller Som Destiny själv sagt till Aftonbladet:

– Typ som, ”hörru, jag sticker härifrån, sötnos”.

2015 tävlade hon som 13-åring, och vann, Junior eurovision song contest med låten ”Not my soul”.

Året därpå ställde hon också upp i brittiska ”Talang” där hon tog sig till semifinal och 2020 vann hon Maltas version av talangsåpan ”X Factor”.

Skriven av svenskar

”Je me casse” har skrivits av svenskarna Malin Christin, Nicklas Eklund och Amanuel Dermont tillsammans med britten Pete Barringer

Maltas delegation har dessutom anlitat de svenska koreograferna Sacha Jean-Baptiste och Keisha von Arnold för att skapa scenshowen och med sig på scenen i Rotterdam kommer hon ha de svenska dansarna Jennifer PacaanasMilena JacuniakPauline Eddeborn och Kim Pastor.

Destiny efter att ha tagit sig vidare från sin semifinal i Eurovision song contest.

Ratades av Melodifestivalen

Låten har skickats in till Melodifestivalen vid minst ett tillfälle, enligt Aftonbladets uppgifter. Förra hösten var det Dinah Nah, 40, som sjöng på demon som då skickades in och ratades av både juryn och Melodifestivalens redaktion, något Aftonbladet tidigare skrivit om.

– Jag tänker att det känns som... Jag är ledsen så klart för den artistens skull. Men nu när låten är i mina händer ska jag göra mitt bästa för att visa att jag har förtjänat den, att jag gör låten rättvisa, säger Destiny om det.

Det handlar låten om

Destiny har tidigare sagt till Aftonbladet:

– Låten handlar om att stärka kvinnor. Jag vill att alla kvinnor ska veta att vi är vackra, vi är starka, vi är kraftfulla och självständiga. Vi kan vara framgångsrika och vi behöver inte nödvändigtvis att en man hjälper oss. Vi ska bara tro på oss själva och känna att vi kommer lyckas.

Maltas historik

Malta debuterade i Eurovision 1971 men har aldrig vunnit. Det gör Malta till landet som deltagit i Eurovision under längst tid utan vinst.

Finalen i Eurovision song contest sänds den 22 maj klockan 21:00 i SVT och på SVT Play.

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Så blev Sverige en supermakt i Eurovision

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest

Destiny Chukunyere