Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Shirley Clamp: Vill påminna mig själv att jag är en bra sångerska

Lägger humorn åt sidan för att tävla i Mello

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Shirley Clamp pausar humorn för att tävla i Melodifestivalen 2022.

Hon gör comeback i tävlingen med en stor ballad på engelska.

– I Mello har jag inget behov av att göra ett farsnummer, där vill jag bara förvalta min stund på scenen som sångerska, säger hon.

Hon slog igenom som artist med ”Min kärlek” i Melodifestivalen 2004, men Shirley Clamp, 48, har också blivit folkkär som komedienn och hyllats för sin humorshow ”Nästan 20 år på scenen om man avrundar uppåt”. I våras uppmärksammades hon också för sin humoristiska insats som programledare för Andra chansen i Mello.

När hon återvänder till tävlingen nästa år med balladen ”Let there be angels” sätter hon däremot humorn på paus.

– Jag älskar det här Bette Midler-sättet att underhålla, där man kan pendla mellan allvar och humor, men jag tror inte att jag vill använda Melodifestivalfönstret till att skoja på på de tre minuterna. Roligt kan jag ha alltid annars, men här vill jag vårda de minuterna och passa på att sjunga. Påminna mig själv framför allt om vad bra du är. Jag får alltid höra att ”du är så rolig, du sjunger bra, men du är så rolig”. Men här ska jag bara sjunga, det är en perfekt låt frö det.

Shirley Clamp.

Vill visa upp sig som sångerska

Om du behöver påminna om att du kan sjunga, känns det som att folk har glömt att du sjunger och bara tar dig för ”roliga Shirley”?

– Jag tror kanske aldrig att nån har missat att man är sångerska. Men däremot blir det ibland så, när folk upptäcker en ny sida av en: ”Åh, fan, hon är rolig också!”. Att då blir det ibland lite på bekostnad av sången, typ: ”Du behöver inte sjunga fler sånger, berätta en anekdot till istället”. Jag älskar att få folk att skratta, men i Mello har jag inget behov av att göra ett farsnummer, där vill jag bara förvalta min stund på scenen som sångerska.

Hon har själv varit med och skrivit ”Let there be angels” tillsammans med Mats Tärnfors, Pelle Nylén och Jakob Skarin.

– När jag tävlar i Mello blir det lite för att påminna mig själv om att jag är en bra sångerska. Att jag kan sjunga stora låtar som kräver en stor röst. Det är så klart dumt att jämföra sig med Adele, men det här är verkligen en stor, smäktande, fläskig ballad. Jag ser verkligen fram emot den är stunden, att få sjunga skiten ur mig själv om inte annat.

Måste ta ledigt från ”Sound of music”

Drömmen är att vinna och få tävla för Sverige i Eurovision song contest.

– Ska jag nånsin få stå och representera Sverige nån gång innan jag dör skulle jag verkligen vilja att det var med en sån här låten är man verkligen kan känna hur fläkten kör igång i håret, säger hon och skrattar.

Parallellt med Melodifestivalen ska hon också stå på scenen på Stockholms stadsteater där hon gör en roll i ”Sound of music”. Men redan när hon tackade ja till den föreställningen hoppades hon på att få tävla igen och såg därför till att skriva in i kontraktet så hon kan vara ledig när hon ska stå på Mello-scenen.

– När jag var programledare i våras så flaggade vi om att om det skulle bli Mello igen nästa år på ett eller annat vis så vill jag gärna göra det. Det var inga problem, så det har vi skrivit in i kontraktet, de har varit väldigt tillmötesgående. Och jag försöker vara lika tillmötesgående från mitt håll, så klart, säger Shirley Clamp.

Melodifestivalen 2022 har premiär lördag 5 februari. Vilken deltävling Shirley Clamp ska tävla i är ännu oklart.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Dåligt omdöme”: Så bra är låtarna i Melodifestivalens första deltävling

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Shirley Clamp