Skandalen hotar schlagerbiljetter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-23

Risk för kaos när finalbiljetterna till Melodifestivalen släpps i morgon

pris på svarta börsen: 2 000 kronor Agnes Carlsson, Måns Zelmerlöw och Linda Bengtzing är några av artisterna som är aktuella i Melodifestivalen 2009. Och redan finns ”garanterade” biljetter till finalen i vår att beställa på svarta börsen – med ett pris som höjts från 645 till 1 995 kronor.

Efter avslöjandet om biljettfusk överväger Live Nation att stoppa biljetterna till Melodifestivalen i morgon.

Samtidigt är de beredda att bryta samarbetet med konsertarenorna, Ticnet och ATG.

vill ha ny Lag Tor Nielsen vill ha ny lagstiftning för att förhindra ockerpriser. I bakgrunden syns Live Nations vd Carl Pernow.

Frustrationen är stor på konsertarrangören Live Nation efter Aftonbladets avslöjande om det misstänkta biljettfusket.

Efter gårdagens debatt i TV 4:s ”Kvällsöppet”, där Aftonbladets Markus Larsson påpekade att Live Nations rykte svärtas ner efter avslöjandet, öppnar företaget för stora förändringar.

– Vårt moderföretag i USA har mer egen kontroll över biljettförsäljningen, vilket vi inte har nu eftersom avtalen ser ut som de gör. Det kan bli aktuellt att skriva om avtalen så att vi får mer kontroll, säger Carl Pernow, vd på Live Nation.

”Det är förfärligt”

Hur kan ett sådant avtal se ut?

– Det kan vi inte säga något om nu, säger Pernow.

Är det något som kan bli aktuellt till nästa stora evenemang?

– Nej, inget är planerat.

Skandalen påverkar även planerna i det korta perspektivet. I morgon är det tänkt att biljetterna till årets Melodifestival ska släppas – något som nu kan skjutas upp.

– Det är inte omöjligt, säger Carl Pernow.

Men redan nu finns ”garanterade” biljetter till finalen i Globen att beställa på en av de utpekade biljettsajterna – biljetter som kostar upp emot 2 000 kronor.

– Det är förfärligt. Vi kan bara uppmana konsumenterna att inte beställa på sådana sidor, säger Tor Nielsen på Live Nation.

Han understryker även hur viktig en ny lagstiftning kan vara för att förhindra ockerpriserna.

”Vi har ingen makt”

– Att ställa upp i ”Kvällsöppet” kan vara ett effektivt lobbande för ett lagförslag. Jag hoppas att politikerna nappar på det så snart som möjligt, säger Tor Nielsen.

Även SVT tar avstånd från svarta börs-sajterna.

– Vi har ingen makt över det här men jag tycker att det är förfärligt, säger Ronnie Lans, SVT:s projektledare för Melodifestivalen.

ANNONS