Blink 182 om turnén: "Kommer bli grymt”

Av: Emilia Berntsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Blink 182 återvänder äntligen till Sverige i sommar efter 17 år

1 av 3

Att ta sig från USA till Sverige utan att flyga tar lång tid.

Och det är just det som hindrat Blink-182 från att komma hit - förrän nu.

– Travis Barker måste ju ta båten, och det blir många timmar, säger Mark Hoppus.

År 2000 hade Blink-182 sin första, och hittills enda, spelning i Sverige och blev totalsågade av Aftonbladets recensent. I juni nästa år har det blivit dags att försöka igen.

– Det har gått 17 år så det är definitivt dags att komma tillbaka. Det kommer bli grymt, säger Mark Hoppus, 44, som är basist och sångare i bandet.

När Nöjesbladet träffar Blink-182 under en snabbvisit i Sverige är det utan trummisen Travis Barker, 41. Hans flygrädsla är fortfarande för stark.

Överlevde flygkrasch

2008 var Travis Barker med i en flygolycka där fyra av sex personer ombord dog. Själv fick han svåra brännskador på mer än 65 procent av kroppen och var tvungen att opereras 27 gånger. Efter det har han inte satt foten i ett flygplan.

– Det gör det mycket svårare att turnera utanför USA såklart, men Travis har löst det många gånger och han ska göra det igen i sommar. Det är så mycket vi älskar att turnera och spela vår musik, säger Mark Hoppus.

Matt Skiba, 40, som spelar gitarr och sjunger är den tredje och nyaste medlemmen i Blink-182. Det var efter ett infekterat bråk mellan bandmedlemmarna i början av 2015 som dåvarande gitarristen Tom DeLonge byttes ut mot Matt Skiba.

– Vi bara klickade, som personer, som band och som en enhet. Det har varit en galen, men helt fantastisk, tid, säger Matt Skiba.

Och nu väntar en stor Europa-turné.

”Det var bara äckligt”

För ett band med Kalifornien som bas kan ett snöigt Stockholm vara ganska exotiskt. Matt och Mark tycker visserligen att det är väldigt fint men att det ”suger att gå runt i”.

– Vi kom hit precis när snön hade kommit och det var fantastiskt, allt var täckt i ett vitt täcke. Men när vi vaknade nästa dag var det slask på gatorna, hundar hade kissat i snön och det var bara äckligt, säger Mark Hoppus.

Vad vet ni egentligen om Sverige?

– Igår fick jag reda på att Sverige tidigare var ett kungarike med många krig bakom sig, säger Mark Hoppus.

– Jag vet att de uppenbarligen dödar alla fula barn vid födseln här för alla är så attraktiva. Stockholm är dessutom en väldigt vacker stad, med all arkitektur, säger Matt Skiba.

Har vuxit upp

Blink-182 har tidigare hamnat lite i blåsväder för sina kontroversiella musikvideor. Till exempel kunde man 2000 se bandet springa runt nakna på gatan.

– Vi var töntiga och dumma. Men nu har vi vuxit upp. Vi är alla äldre som personer men fortfarande omogna som människor. Att spela i ett band tillåter dig att pausa din utveckling, vi är alla ansvarstagande vuxna men vi är också killar i ett band. Så vi tar det inte för seriöst, säger Mark Hoppus.

Blink-182 spelar på Gröna Lund den 21 juni nästa år.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN