Festivalen Lollapalooza till Sverige

Får evenemanget efter Berlin och Paris

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Berlin, Paris – och Stockholm.

Musikfestivalen Lollapalooza, en av världens största, kommer till Sverige.

Arrangemanget går av stapeln i Stockholm helgen den 28-29 juni 2019.

Stockholm blir den tredje europeiska staden efter Berlin och Paris att arrangera den festivalen. Den kommer att hållas på Gärdet i Stockholm nästa år.

Lollapalooza ska arrangeras av bland andra av Live nation i samarbete med den amerikanske grundaren Perry Farrell. Arrangören har jobbat på satsningen en längre tid.

– Vi valde inte exakt Stockholm, det var mer som när man är ute och springer in i någon och blir plötsligt förälskad. Vi vill vara tålmodiga och ödmjuka och vänta på en inbjudan snarare än att ligga på, säger Perry Farrell.

”Väldigt stor satsning”

Lollapalooza blir Live nations största festivalsatsning någonsin.

– Vi pratar inte pengar såklart, men det är en väldigt stor satsning att ta en stor internationell festival till Stockholm, det kan jag säga, säger Anna Sjölund, vd för Live nation.

De senaste åren har både Hultsfred och Bråvalla lagts på is och det har pratats om en ”festivaldöd”. Men Anna Sjölund tror trots det att Lollapalooza har en plats på marknaden.

– Jag tänker att det alltid finns plats för Lollapalooza i vilken stad som helst, det är väldens bästa festival. Festivaldöd, jag vet inte. Festivaler kommer i cykler. En del håller ett tag och det beror på vad man gör med det. Jag är helt övertygad om att det här kommer bli en fantastisk festival som kommer hålla länge.

Grundades 1991

Lollapalooza grundades som en turnerande festival 1991 och har de senaste åren besökt länder som Chile, Brasilien, Argentina, Tyskland och Frankrike. Stockholm blir det sjunde tillskottet i raden städer.

I december gick arrangören ut med artistuppställningen för Lollapalooza Stockholm 2019, totalt 29 namn, men utlovar samtidigt att fler tillkommer:

Foo Fighters

Travis Scott

Lana Del Rey

Laleh

Bring me the horizon

The 1975

Eric Prydz

Greta Van Fleet

Billie Eilish

Brockhampton

Hov1

The Hives

Alan Walker

The Hellacopters

Norlie & KKV

Mike Perry

Halestorm

Rebecca & Fiona

Molly Sandén

Maya Jane Coles

Alma

Mares

Bassjackers

Kungs

Loud luxury

Junior Brielle

Brohug

Valentino Kahn

Sandra Mosh

Publicerad:

LÄS VIDARE