Halloweenmord i fjärde säsongen av ”Bron”

Publicerad:

TV

Hans Rosenfeldt: ”Det blir ganska otäckt”

1 av 3
Sofia Helin som polisen Saga i ”Bron”.

Just nu håller Hans Rosenfeldt på att skriva de tre första avsnitten till säsong fyra av ”Bron”.

I podden ”Tv med Luuk” avslöjar han att säsongen börjar med ett mord på Halloween.

– Det blir ganska otäckt, säger han.

”Storylinen”, alltså huvuddragen i berättelsen, till säsong fyra av den hyllade tv-serien ”Bron” är klar och inskickad till SVT. Och manusförfattaren Hans Rosenfeldt är redan i full gång med att skriva de tre första avsnitten.

I Kristian Luuks podd ”Tv med Luuk” berättar han att vi kommer att få se flera välkända ansikten i säsongen, men också en del nya.

– Saga och Henrik kommer tillbaka och de fasta runt, så att säga. John, vår datakille, och våra två svenska och danska polischefer, de är de som är återkommande, sedan är resten nytt.

”Mordet sker i Danmark”

Hans Rosenfeldt berättar även lite kring mordet som säsongen kommer att utspela sig kring. Han säger att det är ett mindre ”spektakulärt” mord än i tidigare säsonger – men det betyder inte att det inte kommer att bli läskigt.

– Det blir ganska otäckt. Det är lite mindre, inte så storskaligt. Det är ännu mindre än tredje säsongen, som var det här iscensatta med tre skyltdockor och ett offer. Det här är ännu mindre, men jag skulle säga att det är otäckare, säger han i podden.

Han avslöjar också tid och plats på mordet.

– Det utspelar sig på Halloween. Halloween är stort i vissa delar av Danmark. De går mer ”all in” för det än var Sverige gör så det sker i Danmark på Halloween-natten, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE