Netflix gör dansk julskräck om nissar

Publicerad:
Skådespelargänget i ”Nissar”.
Foto: Netflix.
Skådespelargänget i ”Nissar”.

TV

Netflix har en ny dansk serie på gång, och den här gången handlar det om en skräckserie om tomtenissar, som utforskar frågan ”Vad skulle hända om nissar var verkliga och farliga?”.

Jo då, ”Nissar”, som serien som precis har börjat spelas in heter, är en julskräckberättelse för familjer, som ska ”återskapa de verkliga och vidunderliga varelserna som inspirerat de folksägner och myter vi alla känner till”.
”Nissar” är skapad och skriven av Stefan Jaworski, men idén är kläckt av ”The rain”-duon Jannik Tai Mosholt och Christian Potalivo och de två är också exekutiva producenter för serien, vars handling lyder som följer:
I hopp om att hitta tillbaka till varandra över jul, reser en familj på fyra till en avlägsen ö i den danska skärgården. Familjen upptäcker snart att ön är kontrollerad av medlemmar ur ett religiöst samhälle, som lever sida vid sida med varelser från skogen som visar sig vara nissar – de verkliga och vidunderliga varelser som inspirerat de folksägner och myter vi alla känner till. När flickan i familjen hittar och tar hem en liten nisse råkar hon oavsiktligt störa balansen på ön, och de alla slängs in i en kamp på liv och död präglad av tro, familj och ren överlevnad.
”Nissar” kommer att bestå av sex avsnitt och på rollistan finns bland andra Ann Eleonora Jørgensen (”Herrens vägar”), ”The rains” Lukas Løkken och Rasmus Hammerich och Lila Nobel, som båda två är aktuella i DR-dramat ”Vargen kommer", som får premiär i SVT den 11 oktober.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN