Gröna Lund

Maria, 54, fick träbit i huvudet på Gröna Lund – lossnade från attraktion

Av: 

Josefine Karlsson

NYHETER

Maria, 54, stod med sina barn i kön till berg- och dalbanan Twister på Gröna Lund.

Då lossnade en träbit och träffade henne rakt i huvudet.

– Det ska inte få hända. Hade jag fått spetsen rakt på mig hade jag kanske inte stått här i dag, säger hon.

Maria Dahlquist, 54, från Göteborg är på semester i Stockholm med sina barn, en väninna och hennes barn.

I måndags åkte de till Djurgården för en helkväll på Gröna Lund. Efter en timme inne på nöjesparken stod de i kö till berg- och dalbanan Twister.

Twister är en populär berg- och dalbana byggd i trä.
Twister är en populär berg- och dalbana byggd i trä.

Då kände Maria att något hårt plötsligt föll på hennes huvud och träffade henne i ansiktet. När hon tittade ner låg en träbit vid hennes fötter.

– Tåget åkte precis över oss och jag trodde först att det var en mobiltelefon som hade träffat mig. Jag tänkte hur dum kan man vara som har en mobiltelefon på sig när man åker karusell?, säger hon.

Stängdes av omedelbart

Personal på plats hjälpte Maria till Gröna Lunds sjukstuga för vidare transport till akuten. Berg- och dalbanan stängdes av omedelbart och tekniker inspekterade hela banan. Det visade sig att en träbit från attraktionens skyddskant fallit ner mot gästerna i kön.

– Det verkar som att trät torkat och spruckit runt spikhålet och därefter trillat av. Vi har aldrig varit med om detta tidigare och vi ska se till att det aldrig händer igen. Något sådant här ska givetvis inte få hända, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund.

Maria, 54, fick en rejäl blåtira efter incidenten.

Berg- och dalbanan Twister invigdes på Gröna Lund 2011. Det är en 480 meter lång träbana som går i 61 kilometer i timmen. Nu har nöjesparken beslutat att sätta upp ett skyddsnät över kön för att undvika att något liknande händer igen.

”Ska inte få hända”

Marias semester blev inte som planerat. Nu har hon en stor blåtira på högra ögat och hon varit på återbesök på sjukhuset för uppföljande kontroll.

– Det är en stor svullnad och ömmar mycket, som en pingisboll i ögat. Hade jag fått spetsen rakt på mig hade jag kanske inte stått här i dag. Det var tur i oturen. Mina barn stod 30 centimeter bredvid mig och massa barn runtomkring. Vad hade hänt om de fått den på sig? Sådant här ska inte få hända, säger hon.

Gröna Lund beklagar det som hänt och Maria och hennes sällskap har fått en ny helkväll på nöjesparken. Händelsen har även anmälts till Gröna Lunds försäkringsbolag.

– Säkerheten är vår största prioritet och vi tar detta på stort allvar. Vi beklagar att kvinnan råkat ut för detta och ingen ska behöva uppleva detta på en nöjespark. Vi ska ta hand om henne och hennes sällskap på bästa sätt när de besöker oss igen, säger Annika Troselius.

ANNONS

Stoppa myggen! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel! VINNARE av Aftonbladets test av bästa myggmedel 2022!

Extern länk från MEDS

Köp här!

”En stor svullnad och ömmar mycket”.
Attraktionen kan nå en toppfart på 61 kilometer i timmen.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gröna Lund

Stockholm

Nöjesparker

Semester