Delade högerextrem bild och kallade Löfven full

Uppdaterad 2016-11-18 | Publicerad 2016-11-17

Delmon Haffo (M) har den senaste tiden förekommit i media vid ett flertal tillfällen.

Bland annat har han kallat Löfven för "en full statsminister” samt delat en bild från en högerextrem sajt.

Alldeles nyss fick han sparken efter att ha kallat socialförsäkringsministern ”hora” i direktsändning.

Delmon Haffo (M), som kallade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för ”hora” i en direktsändning, har varit omskriven flera gånger tidigare.

Kallade Löfven ”full statsminister”

Haffo, som var digital kommunikatör för Moderaterna, beskrev på Twitter Löfven som en "full statsminister som säger en massa fel" och såg till att partiledaren Anna Kinberg Batra blev medveten om att han uttryckte sig så.

Bakgrunden var ett skämt mellan statsminister Stefan Löfven och Finlands premiärminister.

Den före detta digitala kommunikatören, som gjort sig känd för att ha en mycket konfrontativ stil på sociala medier, delade även en bild från en högerextrem sajt på Twitter, vilket först uppmärksammades av nyhetssajten Nyheter24.

Bilden gör sig rolig över Socialdemokraterna i Stockholm och ”feministisk snöröjning”. På bilden syns tydligt den högerextrema sajtens logga. Delmon Haffo delade bilden och skrev ”HAHAHA dagens roligaste! ;-)”

Inte förrän delningen uppmärksammades i media tog han bort bilden.

Lade upp falskt citat

Vid ett senare tillfälle la han upp en bild på Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg tillsammans med texten ”Det var typ svenska moderater som utgjorde ryggraden i Trumps kampanj. Det är aftonbladiskt bevisat”, lyder texten som är utformad som om den vore ett citat från Lindberg.

Bakgrunden till inlägget var ledarkrönikan ”Moderaterna har startat trollfabrik” av Anders Lindberg, som bland annat handlar om Delmon Haffo.