Josef är fitnesskung – och pizzabagare

Publicerad 2016-11-29

För den som köper sin snabbmat på Hasses brukar pizzan och hamburgaren fresta – liksom för pizzabagaren Josef. Men den senaste tiden har han fått avstå, skriver Vetlanda-Posten.

– Det var längesedan nu... men efter söndag ska jag unna mig en Batman med rå lök, säger Josef till Aftonbladet.

I helgen blev Josef Habib från Vetland mästare i sin klass på Fitnessfestivalen i Stockholm. Det är norra Europas största mässa för träning och en prestigefull titel.

Men på måndagen var det dags att åter bege sig till vardagen – som pizzabagare på Hasses Gatukök i Vetlanda.

– Jag har tränat mycket, de senaste åtta månaderna har jag kört hårt och vägt maten och skött kosten, säger Josef.

Hyllar PT:n

Han medger att hans arbetsplats gör att snabbmatssuget kan växa rätt rejält ibland.

– Man jobbar med hamburgare, pizza, kebab... bara doften räcker för att bli sugen, säger Josef och fortsätter:

– Men det blir sällan, det var längesen nu. Vi har en väldigt bra salladsbar, så jag brukar ta kyckling och broccoli därifrån.

Kollegorna, med brorsorna Mourad och Wahid i spetsen, hjälper honom att fokusera på träningen och hålla matvanorna i schack. Dessutom låter de Josef sluta tidigare ibland när han behöver träna.

– De stöttar mig hela tiden, och så är det med min personliga tränare Wille Stenvall också. Vi är barndomsvänner och han hjälper mig massor, hänger på till tävlingar och stöttar mig, säger Josef.

Favoritpizza väntar

På söndag är det dags för nästa tävling. Decembercupen i skånska Lund väntar för Josef. Dit hänger både brorsan och PT:n på.

Innan dess blir det hård koll på mat- och dryckesintag.

– Det blir absolut inte någon cola innan dess, sista 48 timmarna kommer jag inte ens dricka vatten. Jag jobbar min sista dag idag, sen kör jag hårt och kämpar, säger Josef.

Men efter tävlingen är det dags att slå till på något härligt hos Hasses – nämligen favoritpizzan Batman, med extra rå lök.

– Det är tomat, ost, skinka, kebabsås och kebabkött. Och kanske en hamburgare bredvid det, haha, säger Josef.

Följ ämnen i artikeln