Paret ville rädda hundarna – drunknade

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-11

Tio månaders baby blev föräldralös

Darren Greenan hoppade i floden för att försöka rädda famijlens båda hundar. När han höll på att drunkna försökte hans sambo Laura Frey rädda honom. Men hon avled också.

Paret hoppade i floden för att rädda familjens hundar.

Båda dog.

Deras baby hittades ensam kvar i barnvagnen.

Floden där de båda föräldrarna dog.

Laura Frey, 30 och hennes man Darren Greenan, 33, promenerade vid floden Garnock i Kilwinning, Skottland, med sin tio månader gamla dotter Ellis och parets två hundar under söndagen.

Två av hundarna hamnade i den snabba floden och pappan hoppade i för att rädda dem, skriver Times Online.

Skulle rädda maken

Men han drogs med den snabba strömmen och höll på att drunkna. Mamman såg det, lämnade flickan fastbunden i barnvagnen och hoppade i vattnet för att rädda maken.

En förbipasserande larmade polisen. Räddningstjänsten kom till platsen och lyckades dra upp mamman. Hon kunde knappt andas och fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Hon dog i natt på Crosshousesjukhuset i Kilmarnock.

Släktingar tog hand om barnet

Flickan omhändertogs av parets släktingar. Tidigt i morse sa släktingarna till brittiska medier att de fortfarande hoppas att pappan överlevt, eftersom han var en mycket bra simmare.

Men senare under morgonen släcktes hoppet. Polisen hittade även Darren Greenans kropp.

Taleskvinnan för brittiska kustbevakningen uppgav att även de döda hundarna, en collie och en Jack Russel– terrier också hittats, skriver Times Online.