Polisens spår: 28 centimeter lång kniv och två damcyklar

Ber om allmänhetens hjälp i utredningen av mordet på Kjäll Gustafsson, 57.

Publicerad 2020-05-12

Kjäll Gustafsson, 57, grep in när maskerade män försökte råna restaurangen.

Då höggs han till döds.

Här är nya spåren i jakten på mördarna:

En 28 centimeter lång, dubbeleggad kniv och två damcyklar.

Aftonbladet har tidigare berättat att polisen i utredningen av julbordsmordet i Gislaved hittat två cyklar som bedöms som intressanta. Nu går utredningsledaren Maria Blomkvist vid grova brott i Värnamo ut med bilder på dem:

– Cyklarna hittades efter gärningen längs med en flyktväg från restaurangen och vi sätter samman dem med händelsen, bland annat genom vittnesuppgifter, säger Maria Blomkvist.

– En av dem har en lite annorlunda ringklocka som man kanske kan känna igen, och vi är intresserade av att komma i kontakt med alla som kan ha någon information att lämna om cyklarna.

Polisen går också ut med en bild på en 28 centimeter lång kniv med dubbeleggat blad som de kopplar till mordet på Kjäll. Den är av märket Herbertz och har ett trähandtag.

– Kniven är jag mer fåordig kring men vi söker information om den, om man känner igen den från något sammanhang, har blivit av med en sådan kniv eller har någon information om den, säger Maria Blomkvist.

Hon berättar att de sedan morden 14 december arbetat i stab med utredningen och att det är ett omfattande arbete som genomförts hittills.

– Vi lägger ett gigantiskt pussel och det måste göras noggrant, det hela syftar ju till att vi vill kunna knyta person till gärning, säger Maria Blomkvist.

Den 28 centimeter långa kniven som kopplas till mordet på Kjäll.

Utöver information om de ovan beskrivna föremålen tar polisen gärna mot information från mordtillfället, iakttagelser eller andra uppgfiter som kan hjälpa utredningen. Utredningsledare Maria Blomkvist berättar att polisen kartlägger centrala Gislaved vid mordtillfället och att de har samlat in det övervakningsmaterial som finns från platsen.

Vad filmmaterialet visar och hur läget kring den tekniska bevisningen ser ut vill Maria Blomkvist inte gå in närmare på i nuläget.

Kjäll Gustafsson befann sig tillsammans med vänner på Restaurang Ströget den 14 december när två knivbeväpnade gärningsmän plötsligt stormade in i lokalen. Kjäll försöker i tumultet som uppstår stoppa rånarna och blir då svårt knivskuren. Hans liv gick inte att rädda.

Över 450 förhör har genomförts men hittills har ingen misstänkt hållits frihetsberövad för mordet på Kjäll, 57.

Polis på plats efter mordet.

Följ ämnen i artikeln