17-åring försökte knivhugga poliser

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild.
Foto: AFTONBLADET / 5600
Arkivbild.

Efter att ha krossat en bilruta ringde 17-åringen själv till larmcentralen där han först hotade en larmoperatör till livet, för att senare också gå till attack mot de två polismän som skickades till platsen.

I början av december greps 17-åringen som nu åtalas på flera punkter.

Efter att ha försökt attackera två poliser med kniv åtalas nu en 17-åring för försök till grov misshandel, hot mot tjänsteman och skadegörelse.

Händelsen, som inträffade i Enköping den 29 oktober förra året, började med ett samtal till larmcentralen. Efter att själv ha ringt larmcentralen krossade 17-åringen rutan på en bil och hotade samtidigt larmoperatören till livet.

Gick till attack med kniv mot polismännen

När polisen kom till platsen gick 17-åringen till attack med kniv mot två polismän som dock lyckades avstyra attacken med hjälp av pepparspray.

Om brottet hade fullföljts hade det kunnat innebära livsfara och svår kroppsskada för de båda polismännen, därför åtalas 17-åringen för försök till grov misshandel.

17-åringen, som greps den 4 december förra året, åtalas också för hot mot tjänsteman efter att ha hotat en larmoperatör till livet, och för skadegörelse efter att ha krossat framrutan på en bil.

Publicerad:

LÄS VIDARE