Klimat- och miljöministerns attack mot Bianca Ingrosso: Svårt för livsstilen

”Hon skulle kunna visa vägen för resten av världen”

Uppdaterad 2023-11-10 | Publicerad 2023-11-09

I en intervju med DI går Romina Pourmokhtari (L) till attack mot Bianca Ingrosso.

Klimat- och miljöministern säger att hon har svårt för influencerns extravaganta livsstil.

– Om alla som följer henne skulle levt på det sätt som hon gör, hade jag inte kunnat sova mer, för jag hade behövt jobba så hårt.

Det är i en lång intervju med DI som klimat- och miljöministern får frågan om av hon tycker om unga influencers som vars flöden ofta handlar om konsumtion och att äga nya saker.

– Generellt tycker jag att de har en väldigt osund livsstil, och jag tycker det är jätteproblematiskt att de torgför den, och liksom basunerar ut den på sociala medier till alla, säger hon.

Romina Pourmokhtari (L)

När hon får frågan om vad hon tycker om Bianca Ingrosso specifikt svarar hon att hon har svårt för den livsstil hon visar upp.

– Jag har väldigt svårt för livsstilen som hon torgför. Exempelvis så såg jag en bild som en vän printade och visade mig, för jag följer inte henne själv. Hon skulle sälja massa kläder på Sellpy, och det låg kanske 20 kassar fyllda med kläder.

Ministern fortsätter:

– Hon kanske får många sponsrade plagg gratis, men om alla som följer henne hade konsumerat och levt på det sätt som hon gör, så hade jag inte kunnat sova mer, för jag hade behövt jobba så hårt. Så jag blir lite upprörd.

Att hennes livsstil går hem beror på att den är spännande, extravagant och fångar följarnas uppmärksamhet.

Hon tycker att Bianca Ingrosso borde använda sin makt inom modebranschen till att påverka klimatomställningen.

– Hon skulle kunna visa vägen för resten av världen. Det skulle Bianca kunna, det skulle säkert vara svårt och tufft, men hon är ju en fruktansvärt intelligent och framgångsrik person som har lyckats bygga upp ett imperium.

Pourmokhtari följer inte Bianca Ingrosso i sociala medier men understryker att hon tycker att hon är jätterolig.

Aftonbladet söker Bianca Ingrosso.

ANNONS