Nora, 7, samlade ihop till en egen hund – på tolv timmar

Publicerad 2015-10-29

Mamman: ”Det var lite kaosartat”

Mikaela Edvinsson satt och pysslade med sin sjuåriga dotter Nora när de fick en idé. Om Nora lyckades sälja 300 hemmagjorda hundleksaker skulle hon få en egen bostonterrier.

– Det tog bara tio minuter – sedan började okända människor höra av sig, säger Mikaela till Aftonbladet.

300 hundleksaker för 30 kronor styck. Sedan skulle Nora, 7 år, få en helt egen hund. Det var överenskommelsen mellan henne och föräldrarna. På bara ett halvt dygn var målet nått, tack vare Facebook.

En bild där Nora höll upp en skylt delades hundratals gånger.

– Det tog bara tio minuter – sedan började okända människor höra av sig. Jag satt till klockan 02.00 och skrev upp adresser, säger Mikaela Edvinsson till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi trodde aldrig att det skulle explodera så här. Hon hade gjort 106 stycken och vi tänkte att det skulle räcka länge.

Blir en bostonterrier

Människor från hela Sverige har hört av sig och inlägget har delats även i USA. Hemligheten bakom succén är antagligen alla hundintresserade som Mikaela är vän med på Facebook.

– Men det var också många som själva inte har hund som köpte leksaker som vi ska skänka till hundstallet. Jag tror det är cirka 30 stycken.

Nu har familjen bokat en bostonterrier, som är Noras favoritras. 9 000 kronor betalas tack vare hundleksakerna, resterande 14 000 ska föräldrarna stå för. Försäljningen av hundleksaker är därför stoppad, även om många fortfarande är intresserade.

Nora själv hann knappt märka hur mycket pengar som kom in.

– Hon förstår nog inte riktigt hur stort det är, men hon är jätteglad att hon ska få sin hund, säger Mikaela.

Följ ämnen i artikeln