Fick rå hamburgare på Mcdonalds: "Har aldrig sett något liknande"

Uppdaterad 2015-06-29 | Publicerad 2015-06-26

Aleksander skrev och berättade på Facebook.

Aleksander Novakovic, 27, hade sett fram emot sin hamburgare hela dagen. Men när han tog den första tuggan gjorde han en osmaklig upptäckt. Köttet var i princip rått.

– Jag lär nog inte äta det igen på ett tag, säger han till Aftonbladet.

På torsdagskvällen fick Mcdonalds i Motala besök av Aleksander Novakovic som beställde en hamburgare laddad med en extra bit kött.

Någonstans i tillagningen gick det dock snett, för när han kom hem och tog den första tuggan såg han hur köttet såg ut på insidan – det var rått.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger han till Aftonbladet.

Skrev på Facebook

Han åkte tillbaka, fick en ny hamburgare av en enligt honom själv något chockad personal. Aleksander skrev också ett inlägg till Mcdonalds svenska facebooksida.

Såväl där som av restaurangchefen på Mcdonalds i Motala fick han både en ursäkt och kompensation.

– Vi har pratat flera gånger med honom och har en bra dialog, säger restaurangchefen Carina Eriksson till Aftonbladet.

Lades på fel grill

Enligt henne rör det sig om den mänskliga faktorn.

– Det stora köttet som han beställde har lagts på en grill avsedd för mindre kött. Tyvärr, vi kan begå misstag men det är också därför vi har olika hjälpmedel och rutiner för att minimera dessa, säger Eriksson och fortsätter:

– Jag har jobbat med det här i 17 år och aldrig varit med om något som detta.

För Aleksander Novakovic blir det nog inga Mcdonalds-hamburgare på ett tag, även om han är nöjd med hur företaget behandlat honom i samband med detta.

– Innan jag sätter tänderna i en burgare nästa gång kommer jag kolla så den är klar i alla fall. Men nej, jag lär nog inte äta det igen på ett tag, säger han.

Följ ämnen i artikeln