Två dog av drogöverdoser på Sydneyfestival

TT-Reuters

Publicerad 2018-09-16

Festivalbesökare. Personerna på bilden har inget med texten att göra. Arkivbild.

Två personer har avlidit och ytterligare 13 personer har fått föras till sjukhus efter misstänkta drogöverdoser på en musikfestival i Sydney i Australien, enligt australiska polisen.

En 23-årig man och en 21-årig kvinna dog i lördags efter att ha kollapsat på Defqon.1, en festival för elektronisk dansmusik. För två av dem som förts till sjukhus är tillståndet kritiskt. Sammanlagt har omkring 700 festivalbesökare sökt vård för olika problem som tros vara kopplade till narkotikaintag.

Polisen har formellt anklagat tio personer för att ha tillhandahållit narkotikan, däribland två tonåringar. Det är oklart vilken typ av droger det rör sig om.

– Jag är bestört av det som har inträffat. Jag vill inte att en enda familj ska behöva gå igenom den tragedi som vissa familjer vaknar upp till den här morgonen. Det är fruktansvärt att ens tänka på, säger Gladys Berejiklian, delstaten New South Wales politiska ledare, som nu lovar att göra sitt bästa för att sätta stopp för festivalen.

Arrangören beklagar de tragiska händelserna.

"Vi är besvikna på antalet drogrelaterade incidenter som har rapporterats. Vi har nolltolerans mot narkotikaanvändning på festivalen", skriver Defqon.1 i ett uttalande som publicerats av tidningen Sydney Morning Herald.