Sjuårig flicka livshotande skadad efter påkörning

Uppdaterad 2017-08-04 | Publicerad 2017-08-02

En sjuårig flicka vårdas för livshotande skador efter trafikolyckan i Tierp där totalt sex barn blev påkörda.

Föraren av bilen misstänks ha blivit misshandlad efter händelsen.

– Vi har inte kunnat höra honom än. Han är chockad, säger Christer Nordström vid polisen.

Larmet om den allvarliga olyckan på länsväg 752 vid Pilbo i Tierps kommun kom klockan 14.18 på tisdagen. Sex barn, som ska ha lekt i närheten av vägen, hade blivit påkörda av en bil.

Fyra av barnen fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala. För två av dem bedömdes skadorna som mycket allvarliga. De har opererats akut under natten. Vid lunchtid på onsdagen meddelade sjukhuset att ett av barnen – en sjuårig flicka – är livshotande skadad. Hennes tillstånd uppges dock vara stabilt. Det andra barnet är en fyraårig pojke. Hans skador beskrivs som allvarliga, men inte livshotande.

De lindrigt skadade barnen har fått lämna sjukhuset.

Ska ha blivit slagen

De påkörda barnens föräldrar arbetar som bärplockare i området, enligt polisen. De bor i ett hus i närheten.

Efter olyckan kom flera vuxna till olycksplatsen, och tumult uppstod. I samband med det ska mannen som körde bilen ha blivit misshandlad.

– Han ska ha fått slag i ansiktet. En anmälan om misshandel är upprättad, säger Christer Nordström, presstalesperson på polisen i region mitt, till Upsala Nya Tidning.

Föraren i chock

Polisen är i nuläget förtegen med detaljer om hur olyckan har gått till.

– Vi har en del personer som vi ska förhöra och innan vi har gjort det så vill vi inte berätta vad vi vet, säger Christer Nordström till Aftonbladet.

Föraren av bilen, en man i 80-årsåldern, har inte kunnat höras.

– Vi har inte kunnat höra honom än. Han är chockad. Det är oklart när vi kommer att kunna förhöra honom.

Polisen har upprättat anmälningar om vållande till kroppsskada samt grov vårdslöshet i trafik. I nuläget har dock ingen delgivits misstanke om brott.

– Utredningen får visa vad som har hänt och hur vi ska gå vidare. Det är i ett mycket tidigt skede fortfarande, säger Christer Nordström.