Ställer in under Eurovision – fick för mycket hat

Publicerad 2024-05-11

Patricia Diandas, 32, åker runt i hela landet med sin foodtruck. Men de är hemmahörande i Malmö.

Patricia Diandas, 32, foodtruck skulle servera all mat på Malmö arenas uteservering under Eurovision.

Men efter två dagar fick hon ställa in – på grund av allt hat.

– Folk tyckte att vi tog ställning för folkmord, att vi skulle laga mat till mördare och att vi var mördare själva, säger hon till Aftonbladet.

Följ ämnen
Israel

Patricia Diandas, 32, var taggad på Eurovisionveckan. Hennes foodtruck Flavor Boss hade kontrakt med Malmö arena och skulle köra hela uteserveringen under festligheterna, något som Sydsvenskan var först med att rapportera om.

Men redan efter första dagen behövde hon stänga ned luckorna – hatet hon tvingades utstå blev överväldigande.

– Det var hemskt obehagligt och jätteledsamt. Vi jobbar med hjärta och har lagt ner allt för att få ihop verksamheten och har tagit mycket skit på vägen, säger Patricia Diandas till Aftonbladet.

I höstas fick hon erbjudandet från Malmö arena. Hon och teamet bakom Flavor Boss såg fram emot exponeringen och den goda stämningen jobbet skulle innebära.

– Jag var bara glad att vi fick den möjligheten. Att få sprida vår glädje. Vi anser oss inte vara ett matföretag, vi är en mötesplats för människor, säger hon.

Hatstormen: ”Äcklade av dig”

I söndags blev det offentligt att de skulle jobba under Eurovision. De gick ut i sociala medier och parkerade sin bil vid Malmö arena, redo att ta emot gästerna. Men strax därefter började hatet välla in.

Hon fick meddelanden som: ”Hur kan du?” och ”Vi blir äcklade av dig.”

På måndagen blev det ännu värre.

Till slut blev det för mycket och Patricia Diandas insåg att hon behövde stänga ned foodtrucken för den här gången.

– Jag försökte prata med dem som hörde av sig. Jag ville förklara att vi inte tog ställning till någonting, vi ville bara sprida mat och glädje. Men det var ingen som köpte det.

– Då tog jag beslutet att hoppa av. Vi stängde på tisdagen, säger hon.

Patricia Diandas foodtruck Flavor boss.

Efter rekommendation från säkerhetscheferna har hon nu polisanmält fler av trakasserierna.

– Vi jobbar med hjärta och har lagt ner allt för att få ihop verksamheten och har tagit mycket skit på vägen. Vi vill förena människor på sättet vi jobbar, vi jobbar inte med att vara hatiska.

Hon beskriver samtidigt ett bra samarbete med Malmö arena och ett bra stöd. De förstod helt Patricia Diandas beslut av att stänga ned.

– De var på vår sida och stöttade oss, säger hon.

Att de behövde ställa in har också inneburit en stor ekonomisk smäll för verksamheten.

– Vi har stora planer och detta skulle hjälpa oss, vi har inte en så lång säsong heller. Men det är inte det viktigaste här för vår del. Detta var ett hjärtebeslut.

Karin Mårtensson är vd på Malmö arena. I ett mejl till Aftonbladet skriver hon att de har nolltolerans mot hat och hot:

”Vi tycker att det är sorgligt och bedrövligt att Patricia både som person, egenföretagare och entreprenör har drabbats av ett drev med hot och hat på sociala medier. Vi har varit tydliga mot Patricia att vi stödjer henne oavsett vilket beslut hon fattar gällande att fortsätta eller avsluta.”

Vidare skriver hon att Malmö arena upprättat en avvikelserapport för att se om de skulle ha gjort något annorlunda.

Under torsdagen deltog över 10 000 personer i  en stor Stoppa Israel-demonstration. Under lördagen ska det demonstreras igen.

ANNONS