Theresa May: Rösta för mig – så avgår jag

Av: Petter J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Theresa May är beredd att avgå – om hennes avtal röstas igenom.

Det uppger Downing Street för Sky news.

– Jag är redo att lämna mitt jobb tidigare än planerat för att få till en smidig brexit, säger premiärministern.

I ett hemligt med möte på onsdagseftermiddagen sa Storbritanniens premiärminister Theresa May till konservativa ledamöter att hon är redo att avgå – om hennes avtal för brexit röstas igenom av parlamentet.

– Jag är redo att lämna detta jobb tidigare än jag planerat för att säkerställa en smidig och ordnad brexit, ska May ha sagt enligt ett uttalande från Downing Street i Sky news.

”Ska inte stå i vägen”

Strax innan parlamentet under onsdagskvällen skulle börja en omröstning om olika möjligheter att ta brexit vidare så mötte May de hårdföra brexitörer i Torypartiet – som skulle kunna tänka sig att rösta igenom hennes avtal under förutsättning att någon annan leder brexitförhandlingarna vidare i nästa steg – för att söka stöd för sitt avtal.

1 av 2 | Foto: TT
Storbritanniens premiärminister Theresa May ska ha gått med på att avgå för att få igenom sitt brexitavtal.

– Jag vet att det finns en lust till ett annat tillvägagångssätt – och ett nytt ledarskap – i brexitförhandlingarnas andra fas och jag kommer inte att stå i vägen för det, ska May ha sagt enligt Sky news.

– Jag vet att vissa är oroliga för att om du röstar på utträdesavtalet så kommer jag att ta kontrollen att skynda in i fas två utan den debatt vi behöver ha. Det kommer jag inte att göra – jag hör vad ni säger

– Jag ber alla i detta rum att stötta avtalet så att vi kan fullfärda vårt historiska uppdrag – att leverera enligt det brittiska folkets beslut att lämna EU med ett smidigt och ordnat uttåg.

Theresa Mays avtal med EU har två gånger med en klar majoritet röstats ner i parlamentet, bland annat eftersom de mest hårdföra brexitörerna i hennes konservativa parti tyckt att avtalet hållit Storbritannien kvar i en väldigt nära relation med EU.

Publicerad:

LÄS VIDARE