Grannen: Jag hörde barnets skrik

Publicerad 2013-09-09

FÖRSÖKTE KASTA NER PAPPAN FRÅN BRO Pappan och hans ettårige son överfölls på en bro över Hyllievångsvägen i Malmö. Både pappan och hans son blev misshandlade.

Medan pappan misshandlades av ett tiotal personer – såg hans 1,5 år gamla son på.

Aftonbladet har pratat med grannen som såg allt.

– Jag var rädd att han skulle bli ihjälslagen, de var helt galna.

Tre kvinnor och en man kom gående över bron när de mötte pappan och hans 1,5-åriga son.

– Då började en kvinna skrika och slå på honom, hennes små flickor började också slå, sen kom alla männen och slog honom, berättar kvinnan som såg misshandeln från sitt fönster och vill vara anonym.

– Jag skrek: "sluta, gör det inte, han är ensam och ni är alla mot honom", men de slutade inte. De bara slog.

”Kunde inte sova”

När polisen kom ska folksamlingen ha sprungit därifrån och lämnat pappan liggande blodig på asfalten, enligt flera vittnen Aftonbladet pratat med.

– Jag kunde inte sova igår kväll. Jag var rädd att han skulle bli ihjälslagen, de var helt galna, säger ett vittne till Aftonbladet.

Grannen: ”Helt sjukt”

Sylejman Dushica bor också nära brottsplatsen och hörde mannens son skrika.

– Jag trodde att de lekte och tog det inte på allvar. Men efter två-tre minuter blev det värre, en annan typ av oavbrutet skrikande. Jag tittade ut och såg en folkmassa på gångbron.

En minut senare kom polisen och kalabalik utbröt.

– Då sprang alla därifrån åt olika håll, tyvärr kände jag inte någon.

Ahlam Hussein, 25, bor i området där misshandeln ägde rum. Hon var inte där när den inträffade men förvånas över att något sådant hänt så nära hemmet:

– Jag är jättechockad. Det är helt sjukt, ett barn som är ett och ett halvt år... helt sjukt.

Ungdomsgäng

Hussein beskriver området som hem åt både gamla och mycket ungdomar. Kvarteret består av ett antal åttavåningshus omgivna av bilväg, i närheten finns en liten livs och en pizzeria där ungdomar brukar hänga med sina mopeder.

– Det är många ugndomar som brukar hänga nere vid kiosken och vid bron.

Under dagen har polisens tekniker undersökt platsen medan andra knackat dörr i området i jakt på vittnen. Än så länge är det oklart vilka som utförde misshandeln och polisen är återhållsam med signalement på förövarna.