Knivar tas tillfälligt bort från Ica-butik

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En kvinna knivskars inne på ICA Maxi i Olofström. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
En kvinna knivskars inne på ICA Maxi i Olofström. Arkivbild.

En kvinna knivskars i magen inne på Ica Maxi i Olofström i torsdags. Hennes tillstånd är allvarligt, men stabilt. Butiken har nu valt att tillfälligt ta bort knivarna.

– Man har tagit ett lokalt beslut i butiken med hänsyn till händelsen och berörda personer. Det är inte för att det är farligt, men med hänsyn till den tragiska händelsen och eventuella associationer det kan väcka lokalt, säger Tony Holmberg, vd för Ica Non Food till TT.

Enligt de uppgifter som Ica har fått är kvinnan allvarligt skadad. Ytterligare en person ska ha angripits, men lyckades undkomma utan några skador.

– Den information som vi fått är att hon har opererats. Läget är allvarligt, men stabilt, säger Tony Holmberg.

Kammaråklagare Malin Niklasson uppger att man genom övervakningsfilmer och korta vittnesförhör skaffat sig en bild av hur händelsen gått till inne i matbutiken.

– Det var ett relativt snabbt händelseförlopp där gärningsmannen helt plötsligt, slumpmässigt, angriper en kund. Det visar sig att han har en kniv och att kunden blir knivskadad i magen, säger Malin Niklasson och uppger att det rör sig om en kökskniv.

Åklagaren tror att mannen har fått tag i kniven inne på Ica Maxi då man hittat en tom förpackning i butiken. Gripandet ska ha varit odramatiskt och enligt uppgifter från polisen ska det ha skett av en ledig polisman.

– Gärningsmannen har efter angreppet gått lugnt från platsen och en annan kund i butiken har uppmärksammat honom och stoppat honom, säger Malin Niklasson.

Mannen är misstänkt för försök till mord.

Publicerad:

LÄS VIDARE