Svenskt par ihjälhuggna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-10

Svenskt par mördade på Trinidad-Tobago

Mordplatsen I det här huset i staden Bon Accord i västindiska Trinidad-Tobago hittades det svenska paret brutalt mördade. Enligt uppgift har machete använts. Nu pågår en intensiv jakt efter gärningsmännen.

Ett svenskt par höggs till döds på paradisön Tobago i går.

En okänd man gick till attack med machete i parets lyxvilla.

– Kvinnan fick huvudet avhugget, säger en säkerhetsvakt som arbetar i bostadsområdet.

Bott där i fyra år För fyra år sedan flyttade det svenska paret till Trinidad-Tobago för att tillbringa sin ålderdom där.

Det svenska paret köpte sin villa i lyxområdet på västra Tobago för fyra år sedan.

Där i den karibiska övärlden skulle kvinnan och mannen njuta av pensionärslivet.

Granne larmade

Nu är de döda efter att ha attackerats av en våldsman med en machete, en djungelkniv. Paret hittades av polisen i sitt hem vid 10.30-tiden i går (klockan 16.30, svensk tid).

– Det var en granne som larmade polisen sedan han sett en mystisk man. Bostadsområdet är exklusivt för de rika, säger inspektör George vid Tobagopolisen till Aftonbladet.

Paret utsattes för en mycket brutal attack. Kvinnan avled direkt då den okände mannen högg av hennes huvud.

– Mannen har fått ett knivhugg och dog först på sjukhuset, damen fick två hugg och dog på platsen säger, inspektör George.

Kvinnan hittades ihjälhuggen i sin säng.

Grannarna i det exklusiva bostadsområdet tog chockade emot dödsbudet. Flera av dem grät öppet, rapporterar Trinidad Newsday.

Tog sig in med stege

Enligt tidningen tror polisen att gärningsmannen använt en stege för att komma över muren som omger parets lyxvilla. Vittnen har sett en man springa från parets villa strax efter mordet.

– Vi jobbar så hårt vi kan med att hitta mördaren, säger inspektör George vid Tobagopolisen.

I lyxvillan hittades ett öppet säkerhetsskåp. Polisen utgår från att det handlar om ett rånmord och tror att mördaren kommit över flera värdesaker från kassaskåpet.

– Det här är den värsta mordplatsen jag någonsin sett, säger en av polisens utredare till Trinidad Guardian.

Konsuln följer fallet

Sveriges honorärkonsul i Trinidad och Tobago David O’Brien kommer att rapportera fortlöpande om fallet till det svenska Utrikesdepartementet.

– Jag bor själv på Trinidad och kommer att åka över till grannön i morgon (läs i dag). Förhoppningsvis kommer jag att få mer information om utredningen från den lokala polismyndigheten, säger David O’Brien.