Uppgift: Toppjurist anhållen misstänkt för våldtäkt

Uppdaterad 2021-03-10 | Publicerad 2021-03-09

En framstående toppjurist har anhållits misstänkt för våldtäkt, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Mannen har arbetat med flera uppmärksammade mål i Sverige.

– Utredningen är omgärdad av stark sekretess eftersom det rör sig om ett misstänkt allvarligt brott, säger presstalespersonen i polisregionen.

En man har anhållits misstänkt för en våldtäkt i slutet av förra året. Enligt uppgifter till Aftonbladet är den misstänkte mannen en högt uppsatt toppjurist som varit involverad i flera uppmärksammade rättsfall.

– Det jag kan säga och bekräfta är att polisen under måndagsmorgonen grep en man misstänkt för våldtäkt och att han sedermera anhölls av åklagare, säger en presstalesperson i den aktuella polisregionen.

Anmäldes före årsskiftet

Det misstänkta brottet har utretts av polis sedan slutet av förra året enligt polisen. Enligt uppgifter till Expressen ska våldtäkten ägt rum på julafton 2020. Först nu, drygt två månader senare, har mannen gripits.

– Vi upprättade en anmälan strax före årsskiftet. Sedan dess har regionens utredare utrett brottet vilket nu lett till ett frihetsberövande. Förundersökningen leds av åklagare, säger polisens presstalesperson.

Beslut om häktning på torsdag

Nu väntar förhör med den misstänkte. Senast på torsdag måste åklagaren ta ställning till och besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.

– Nu ska sedvanliga utredningsåtgärder vidtas. Ärendet som sådant och utredningen är omgärdat av stark sekretess eftersom det rör sig om ett misstänkt allvarligt brott, säger presstalespersonen.

En toppjurist är anhållen misstänkt för våldtäkt. Arkivbild.