”Jag är hemma nu”

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2008-03-14

Till och med djurgårdare önskar Shaaban lycka till i Bajen

Given EM-keeper och allsvenskans absolut tyngsta nyförvärv den här säsongen.

Punkt SE har träffat Rami Shaaban för att snacka mediecirkus och hur det kommer sig att han är populär hos djurgårdsfansen trots att han skrivit på för ärkerivalen.

Det har varit rena rama cirkus-Rami sen du kom tillbaka. Orkar du?

– Det är lätt att tycka att fan vad jobbigt det är, när jag precis fått en ny son också. Men nu är jag hemma i alla fall. Sen att det blir mycket att stå i får man leva med. Det var jobbigare när det inte var klart med Hammarby. Jag hade inte den sociala tryggheten, jag visste ju inte var jag skulle ta vägen. Då var det jobbigt. Men tänker man lite långsiktigare är det skönt, jag har ju ett femårskontrakt.

Femårskontraktet betyder ju i ärlighetens namn att du är kvar här resten av karriären.

– Det är så jag ser det. Om man inte är 15 år och väldigt lovande skriver man inte ett femårskontrakt annars. Jag är 32. Då tror jag inte att det är många klubbar som är intresserade av att lösa mig heller. Jag är hemma nu.

Så det finns inga klausuler som gör att du kan sticka om någonting extraordinärt skulle dyka upp?

– Nej, det var inget jag ville och det var aldrig på tapeten.

Du kommer till ett lag där målvaktssituationen varit minst sagt svajig ...

– Ja, det var jag medveten om. Och du vinner aldrig en serie om du byter målvakt fyra-fem gånger på ett år, det säger sig självt. De är väl tanken med köpet av mig att få stabilitet på lång sikt.

Hur är intrycket av laget så här långt?

– Ett roligt gäng. Ungt, om man bortser från mig och några till. En bra mix, sen gäller det att få ihop den. Det tror jag är viktigare än min ankomst. Mina fotbollskunskaper är ju inte det viktiga. Min erfarenhet tror jag är mer viktigt än Rami som fotbollsspelare.

Det går ju lite tvärtemot den frälsarstämpel som du fått...

– Men den som vet och kan det bäst är väl jag. Sen kanske stabiliteten medför att det blir bättre fotbollsmässigt för hela laget. Och all fokus på mig tar bort trycket från andra spelare, det är viktigt när man har ett ungt lag. Man har alltid nån formsvacka under en säsong och då vet de att jag står där när det blåser.

Hur är det att gå ute på stan, är du lika påpassad som Justin nu?

– Nej, för fan. Det blir en del, men den vanliga svensken är lite blyg och går sällan fram. Det är mer barn och supportrar. De flesta reaktionerna, eller ja, alla egentligen, har varit positiva. Väldigt positivt från hammarbyarna men även djurgårdare har sagt lycka till.

Du menar att du fått Dif-fansen på din sida. Det låter otroligt.

– De ser väl också från fall till fall. I Djurgården spelade jag inte så mycket, jag satt ju mest på bänken och nu visade de heller inget intresse. Hammarby gjorde det och det var väldigt bra tajming för båda. Det är därför jag sitter här i dag.

Följ ämnen i artikeln