Körde ihjäl Ove - jagas för ny krasch

Publicerad 2013-05-26

Kurt Hansens bror Ove mejades ner av den grovt kriminelle 20-åringen. Nu jagas mannen för en ny allvarlig olycka.

För tre veckor sedan dömdes 20-åringen för att ha kört ihjäl 74-årige Ove Hansen. 

Nu misstänks han ha mejat ner och allvarligt skadat en 54-årig kvinna.

– Det är klart man blir arg. Man är maktlös, säger Oves bror Kurt Hansen.

Ove Hansen var ute på promenad med barnbarnets hund en sommarkväll i Landskrona 2011. Han hann inte undan när bilen kom körandes i full fart rakt mot busskuren där han stod. Ove dog omedelbart på platsen.

I bilen satt fyra män. Bakom ratten en 20-åring som var påtänd och saknade körkort. För tre veckor sedan dömdes han till 15 månaders fängelse, mot sitt nekande.

Mejade ner kvinna

I fredags lämnade han in sin överklagan till hovrätten. Samma dag misstänks han ha kört på en 54-årig kvinna med motorcykel på ett övergångsställe utanför en förskola i Landskrona, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Vi har en massa uppgifter som pekar mot honom. Vilken sorts uppgifter det handlar om är för känsligt att avslöja just nu, säger polisens inre befäl Kenneth Andersson till tidningen.

Kvinnan skadades allvarligt och vårdas nu på sjukhus för en punkterad lunga, revbensbrott, bäckenbensbrott och hjärnskakning, enligt HD.

Frigavs efter domen

Gärningsmannen smet från platsen och nu jagar polisen alltså samma 20-åring som körde ihjäl Ove Hansen för snart två år sedan. Han dömdes för bland annat grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott, men frigavs i väntan på att domen skulle vinna laga kraft.

– Han har precis blivit dömd för att ha kört ihjäl en person. Så släpps han på fri fot så att han kan göra det igen. Det är klart man blir arg, säger Oves bror Kurt Hansen.