Åtalas för bilputt i 100 km i timmen

Publicerad 2012-04-24

Skulle knuffa kompisens bil till verkstaden

Kompisens bil startade inte och 31-åringen saknade bogserlina. Då puttade han den med sin egen bil på motorvägen till verkstaden.

– Den bilen var ju mindre än min, förklarade mannen i polisförhör skriver Skånska Dagbladet.

Sagt och gjort. Med sin egen bil puttade 31-åringen den mindre bilen som kompisen rattade på motorvägen till verkstaden.

Svajig färd

Trafikanterna som färdades på E65 mellan Skurup och Oxie trodde säkert inte sina ögon när de såg det svajiga ekipaget. Enligt Skånska Dagbladet har vittnen berättat att färden vissa tillfällen gick i 100 kilometer i timmen. Och den mindre bilen ska emellanåt ha kommit över i andra körfältet. 

Knuffade i tre mil

Den ovanliga färden fick sitt slut efter att ekipaget kört av motorvägen i höjd med Oxie, nära tre mil från Skurup. När polisen stannade ekipaget knuffade 31-åringen den andra bilen i en hastighet av 50 kilometer i timmen.

"Hade kontroll"

Mannen erkänner att han varit vårdslös i trafiken. Men tvärtemot åklagarens bedömning håller han inte med om att han varit likgiltig inför de risker som hans "bogserande" utsatt för medtrafikanternas.

– Jag hade tillräckligt bra kontroll över situationen, säger han i förhören enligt Skånskan.

Händelsen som inträffade den 24 mars i år har nu lett till åtal för grov vårdslöshet i trafik. Eftersom 31-åringen saknar körkort åtalas han även för olovlig körning.