Orsak till dödsolycka utanför Övik oklar

Publicerad 2015-05-16

Kvinna och två barn kördes på av tåg och dog

Hasineh, 31, och hennes två små barn dog efter att ha blivit påkörda av ett tåg i Trehörningsjö i januari.

Men orsaken till olyckan är ännu oklar.

En utredning från Trafikverket visar nu att det inte var några tekniska fel vid övergången, rapporterar P4 Västernorrland.

Hasineh och de två barnen, ett respektive två år gamla, hade lyckats ta sig till Sverige efter att åtta månader tidigare flytt Afghanistan. I januari kom de till ett tillfälligt asylboende i Trehörningsjö norr om Örnsköldsvik, men bara en dryg vecka senare inträffade den tragiska olyckan.

På väg till apoteket

Hasinehs make Ahmad, som stannade i Aten för att vänta på att familjen kom i säkerhet, har berättat för Aftonbladet att han pratade med sin hustru samma morgon och att hon då var orolig för att parets yngsta barn kräkts.

Hasineh tog med sig de två barnen för att gå till apoteket, men av någon anledning fastnade de när de skulle korsa ett tågspår och blev påkörda. Ingen av dem överlevde.

Utredning klar

Ahmad var utom sig av sorg.

– Det gjorde väldigt ont i hjärtat. Jag älskade min fru och mina två barn otroligt mycket, sa han i samband med begravningen.

Omständigheterna kring olyckan är ännu oklara, och trots att Trafikverket utrett händelsen finns inget svar. Det har däremot konstaterats att det inte var några tekniska problem med den bevakade övergången. Enligt en rapport fanns det vid olyckstillfället inga avvikelser i infrastrukturen vid plankorsningen som är utrustad med ljud- och ljussignaler och bommar, rapporterar P4 Västernorrland.

Sofia Roström Andersson

Följ ämnen i artikeln