Mirakelbebisen överlevde flygkraschen

Publicerad 2015-11-04

Mirakelbebisen var den enda som överlevde flygkraschen i Sydsudan i dag.

Minst 40 personer dog, enligt flera nyhetsbyråer, men en bebis kastades ur fönstret av mamman och räddades.

Det var under morgonen ett fraktflygplan kraschade i närheten av flygplatsen i Sydsudans huvudstad Juba. En olycka där minst 40 personer dog, enligt flera nyhetsbyråer.

Bara en liten bebis, mindre än ett år gammal, överlevde den tragiska flygkraschen, skriver Sputnik News.

– Tre personer överlevde: två sydsudanesiska passagerare och ett spädbarn, en pojke mindre än ett år gammal, säger Ateny Wek Ateny, talesmannen för Sydsudans president till CNN.

Men vid 15.30-tiden meddelar Sydsudans transportminister att två överlevande som skadats i flygkraschen har dött och att endast den lilla pojken överlevde.

Kastades ur fönster

Philip Aguer, talesman för Sudanesiska folkets befrielsearmé (SPLA) berättar att bebisen ska ha kastats ut genom flygplansfönstret av mamman, skriver Sputnik News.

– Tre överlevde, en av dem ett barn, vars mamma hade kastat honom ut genom fönstret (på flygplanet), och hans pappa, har hittats, sade han tidigare.

Kraschade vid hus

Enligt Ateny Wek Ateny var totalt 18 personer ombord på flygplanet. Tolv av dem var sydsudanesiska passagerare och sex var besättningsmän, fem armenier och en ryss.

Flera av dödsoffren i olyckan ska ha befunnit sig på marken när planet kraschade, det ska också ligga ett antal mindre hus i området.

– Vi vet inte hur många som har dött på marken, säger han.

Flygplanet var ett *Antonov An-12, ett rysktillverkat plan.

Följ ämnen i artikeln