Varning för halka när ruskväder drar in över Uppsala

Publicerad 2020-12-11

Grått och regnigt väder väntar under de kommande dagarna i Uppsala.

I dag kan det även bli halt på en del håll när snöblandat regn drar in, varnar meteorologen.

– Lokalt kan det bli halka som det är bra att se upp för under dagen när det här snöblandade regnet drar in, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Det väntas det göra efter lunch då det är runt 0–2 grader varmt i Uppsala, enligt prognosen. 

Till kvällen sen så stiger temperaturen och det snöblandade regnet övergår till regn. 

Mer regn under helgen

På lördag då temperaturen kommer väntas ligga runt 3 till 6 grader väntar gråmulet väder och ihållande regn under förmiddagen. Regent avtar senare under kvällen och på söndag då det är någon grad kallare, runt 1 till 3 plusgrader, väntas regn passera efter lunch. 

– Men i samband med de här regnskurarna under fredag till söndag så pratar vi ganska små mängder regn, säger meteorologen. 

Vädret fortsätter sen att vara ganska grått och ostadigt även nästa vecka. 

– Det ser ut att vara en del regn som ska passera måndag, tisdag, onsdag. Och även under slutet av veckan. Om det blir någon sol så blir det någon enstaka timme under slutet av veckan, säger meteorologen. 

Det fortsätter att vara milt samtidigt som det slår om till sydvästliga vindar vilket gör att det är lite svårare för kylan att ta över. 

Julen kan bli vit

Eventuellt blir det dock lite kallare när vi går in i julveckan sen. Men om det blir en vit jul eller inte är för tidigt att säga. 

– Det kan både gå åt det kallare hållet, så att det blir snö, och fortsätta kring nollan så att det är regn som faller. Men så som det ser ut nu är det mer troligt att det blir regn.

Följ ämnen i artikeln