Över 50 bilnycklar stals vid inbrott

Publicerad 2020-07-27

50-tal bilnycklar och bilar stals vid två olika inbrott.

Över 50 bilnycklar och två bilar anmäldes stulna till polisen i Uppsala på måndagsmorgonen.

Det handlar om två olika inbrott, ett i Boländerna och ett i Ultuna.

– De båda inbrotten kommer att utredas var för sig, säger Tobias Ahlén, presstalesperson RLC Mitt.

Tidigt på måndagsmorgonen anmälde ett företag i Boländerna att man hade blivit av med ett 50-tal bilnycklar efter ett inbrott som har skett någon gång under helgen eller på morgonen.

– Det handlar om ett företag som hanterar olika fordon, och platsen har spärrats av för en teknisk undersökning som ska genomföras någon gång under dagen. Man tror är att inbrottstjuvarna har tagit sig in via ett fönster och sedan fått med sig ett 50-tal bilnycklar, säger Tobias Ahlén, presstalesperson RLC Mitt.

Inga bilar som har stulits?
– Nej, inte vad vi har fått uppgifter om.

Liknande stöld på ett annat Uppsalaföretag

En liknande stöld anmäldes in till polisen på måndagsmorgonen där ett företag i Ultuna blivit av med två bilnycklar och två bilar.

– Vid 08.07 får vi in uppgifter om att någon har tagit sig in i en lokal i Ultuna som tillhör ett företag. Vid inbrottet har man fått med sig två bilnycklar och även två bilar som har stått i anslutning till lokalen, fortsätter Tobias Ahlén.

Finns det något samband mellan de två inbrotten?
– Det är för tidigt att säga. De båda inbrotten kommer att utredas var för sig, men så klart kommer det att utredas om det finns något samband.

Följ ämnen i artikeln