Mamma gick till attack med tårta i skolan

Av: Aftonbladets lokalredaktion

Publicerad:

Det var i samband med avslutning i en Malmöskola som händelser urartade oväntat våldsamt. Mamman till en av eleverna har nu dömts för misshandel efter att bland annat ha kastat både tårta och fat på en skolflicka, rapporterar Skånska Dagbladet.

Hur tårtan och fatet hamnade i luften och sedan landade på flickan fanns delade meningar om i tingsrätten. Enlig mamman var det en olyckhändelse. Hon hade sökt upp flickan i skolan eftersom hennes egna barn sagt att de blivit slagna. Sedan råkade mamman tappa både tårtan och fatet på den utpekade flickan.

Åklagaren fick stöd av en övervakningsfilm från skolan. Där kunde tingsrätten istället tydligt se hur mamman gjorde en kaströrelse med hela tårtfatet mot skolflickan, skriver Skånskan.

Det fanns inga tecken på att tårtningen var en olyckshändelse. Inte heller att tårtan råkat få en knuff av någon annan innan allt landade på flickan, som skadades lindrigt.

Mamman uttalade dessutom vid flera tillfällen under tumultet dödshot mot skolflickan, något som bevittnades av bland annat en lärare.

Mamman döms nu för både misshandel och olaga hot. Straffet blir 75 timmars samhällstjänst. Attacken bedöms dessutom ha kränkande inslag, vilket betyder att flickan också tilldöms ett skadestånd på 10 000 kronor för kränkning.

Publicerad:

LÄS VIDARE