Kjälls misstänkta mördare om mordet: ”Jobbig situation”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Kjäll Gustafsson, 57, höggs ihjäl när han försökte stoppa ett pågående rån mot en restaurang i Gislaved.

En 24-årig man sitter häktad misstänkt för mord.

– Det är en jobbig situation, säger mannen enligt ett yttrande från Kriminalvården.

Den 14 december förra året var Kjäll Gustafsson, 57, på en restaurang i Gislaved för att äta julbord. Då klev två maskerade rånare in. Männen hotade personalen och försökte få dem att öppna kassaskåpet, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Kjäll ingrep och blev knivhuggen till döds. Rånarna lämnade platsen och var på fri fot i nio månader. Efter ett intensivt utredningsarbete kunde en av dem, en 24-årig man, gripas.

Kjäll ingrep när gärningsmännen gav sig på personalen, enligt vittnen.
Foto: PRIVAT
Kjäll ingrep när gärningsmännen gav sig på personalen, enligt vittnen.

”En jobbig situation”

Mannen sitter nu häktad misstänkt för mord. På begäran har frivården gjort en risk- och skyddsbedömning kring mannen. Han beskriver situationen som ”jobbig”.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är en jobbig situation, säger han enligt yttrandet.

Enligt yttrandet från frivården beskrivs mannen ha ordnade sociala och ekonomiska förhållanden. Själv säger han att han har många vänner, men att han inte hinner ha kontakt med dem på grund av att han är upptagen med jobb och studier. När han greps hade han bara ett par månader kvar av sina studier.

Foto: Foto : JOAKIM ERIKSSON
Tre maskerade män tog sig in på en hotellrestaurang i Gislaved.
Foto: Foto : JOAKIM ERIKSSON
En man ska ha skadats med tillhygge och dött på plats, enligt polisen.

Flerårigt narkotikamissbruk

Sedan många år tillbaka har han problem med ångest, men har aldrig sökt vård för sitt mående och tycker att han börjat må bättre på senare tid. Han säger att han tidigare brukade styrketräna, men att han numer inte har några fritidsintressen.

Mannen har dock brukat narkotika sedan flera år tillbaka, enligt yttrandet. Trots det har han aldrig sökt vård för sitt missbruk. Han säger själv att han började i högstadiet och i dag brukar han narkotika varje månad, men inte varje vecka.

I april tidigare i år dömdes han för tre fall av narkotikabrott och försök till främjande av flykt efter att han försökt hjälpa en vän som skulle omhändertas av polis. Påföljden blev dagsböter.

Foto: POLISEN
Den 28 centimeter långa kniven som kopplas till mordet på Kjäll.
Publicerad:

LÄS VIDARE