”Li” utsatt för coronahat och misshandel – försvarade sig med karate

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

”Li” attackerades av män som skrek ”Du kommer från coronaland” och försökte knivhugga henne.

Men Li svarade med karatesparkar och skrämde bort dem.

– Jag tänkte: ”Är det här slutet? Jag måste kämpa emot”, säger hon i TV3:s Efterlyst.

Klockan 7.30 den 10 mars var ”Li” på väg till jobbet och klev av bussen i Flemingbergs centrum. Strax därefter blev hon konfronterad av två män utanför Karolinska sjukhuset, berättar hon i Efterlyst. Hon vill vara anonym och kallas för ”Li” i programmet.

Hon har bott i Sverige ett par år och kommer ursprungligen från sydostasien. Männen frågade vad hon gör här och hon berättade att hon städar.

”Städar du bajs”, sa männen varpå Li svarade att de behöver städa sina munnar. Hon gick vidare, men det hon inte visste var att männen följde efter henne knappt en kilometer. På en gångväg i ett skogsparti överföll de henne med sparkar och slag.

– Den kortare killen håller fast henne och det är då den längre killen tar fram sin kniv och hugger ett ordentligt hugg mot hennes hjärta. Hon lyckas med en parering, säger polisens utredare Åsa Sköldberg, i ”Efterlyst”.

Li överfölls i ett skogsparti.
Foto: EFTERLYST TV3
Li överfölls i ett skogsparti.

”Såg kniven komma mot mig”

Li berättar att slaget var rejält och så hårt att hon trodde att hon skulle kräkas.

– Sedan såg jag kniven komma mot mig. Jag tänkte: ”Är det här slutet? Jag måste kämpa emot”. Jag är inte rädd för att dö, men inte än, säger Li i programmet.

Foto: EFTERLYST TV3
Kvinnan, som kallar för Li, berättar om händelsen i Efterlyst i TV3.

Li är i 50-årsåldern och 150 centimeter lång, betydligt kortare än gärningsmännen. Men hon har tränat karate sedan barnsben och försvarade sig med sparkar.

– Hon försöker nå dem med sparkar och det är då de inser att det var fel kvinna de gav sig på och springer ifrån platsen, säger Åsa Sköldberg.

Foto: EFTERLYST TV3
Li fick flera blåmärken och hjärskakning efter misshandeln. Hon lider fortfarande av psykiska men.

”Kan se dem i mina mardrömmar”

Polisen behöver nu hjälp från allmänheten för att hitta gärningsmännen.

De båda beskrivs vara i 18–20-årsåldern. Den ena har sned höger hörntand, är cirka 170-180 centimeter lång, har mörkt hår, kort skägg med polisonger och mustasch. Han var klädd i en kastanjefärgad dunjacka, svarta byxor och svarta gympaskor som tros vara av märket New Balance.

Den andra gärningsmannen har en töjning i höger örsnibb, ett större hål som man kan se rakt igenom. Han är cirka 160 centimeter lång, har mörkt hår, kort skägg med polisonger och mustasch. Vid brottet hade han svart jacka och svarta gympaskor med flera färger på.

Foto: EFTERLYST TV3
Li lyckades försvara sig med sparkar.

Li fick flera blåmärken och en hjärnskakning till följd av misshandeln. Nu försöker hon hantera de psykiska men hon drabbats av efter överfallet.

– Det är svårt. Efter det här är det svårt att sova, för jag kan se dem i mina mardrömmar, säger hon.

Tips till polisen lämnas på telefonnummer 114 14.

Efterlyst sänds på torsdagar klockan 20.00 i TV3 och på Viaplay och Viafree.

Publicerad:

LÄS VIDARE