Inbrott kan ha förstört bevis

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-18

Kan försvåra utredningen om försvunne Jimmy

LUDVIKA/STOCKHOLM. Den tekniska undersökningen drog ut på tiden.

Då slog inbrottstjuven till.

Nu kan viktiga spår i utredningen kring Jimmy Bäckman, 22, ha sopats igen.

52-åringens lägenhet utsattes för ett inbrott under måndagskvällen. En granne larmade och polispatrullen som kom på plats hittade en kofot innanför dörren.

Fortfarande misstänkt

Lägenhetsinnehavaren var tidigare anhållen och är fortfarande misstänkt för skyddande av brottsling. Enligt Aftonbladets uppgifter misstänks en 41-åring för Jimmys försvinnande. Han har varit inneboende i 52-åringens lägenhet.

Polisen har tidigare hämtat hans blodiga kläder från lägenheten. Sedan har man låst dörren i väntan på den tekniska undersökningen. Den skulle ha gjorts i måndags – men blev inte av.

Sopat igen spåren

Om den misstänkte 41-åringen lämnat något efter sig kan inbrottstjuven nu ha sopat igen spåren.

– Om det har funnits några spår har man uppenbarligen haft möjlighet att undanröja dem, säger förundersökningsledare och vice chefsåklagare Olle Sohlberg.

En källa med insyn är övertygad om att den bevisning som säkras blir svår att få igenom i en tingsrätt.

– Om man hittar några spår därinne nu kan vilken försvarsadvokat som helst slå hål på det och mena att det placerats där under inbrottet, säger källan.

Pekat ut platsen

52-åringen bor i samma område som Jimmy Bäckman. Han har tidigare pekat ut en plats i sjön Marnästjärn där han uppger att 41-åringen dumpat den 22-årige Ludvikabon Jimmy Bäckman som varit försvunnen sedan i november.

41-åringen sitter häktad, misstänkt för annan brottslighet.

Åklagaren uppger att man inom kort kommer att återuppta sökningarna efter Jimmy.