Därför är det svårt att hitta 31-åriga Maline

Uppdaterad 2021-12-30 | Publicerad 2021-12-29

Maline, 31 år, har varit försvunnen i en vecka. Polisen misstänker människorov och trots ett intensivt utredningsarbete samt många tips har utredningen kört fast.

– Vi vet inte varför hon har lämnat eller varför hon är försvunnen, säger Kent Persson, utredare grova brott, Helsingborg.

31-åriga Maline har varit försvunnen sedan morgonen den 23 december. Under onsdagen gick polisen vidare med flera tips som kommit in. Det ledde till att man utförde kontroller på flera platser i Landskrona – men utan resultat.

Det innebär att Maline nu har varit försvunnen i en vecka och polisens utredning har kört fast. Det förklarar förundersökningsledare Kent Persson.

– Svårigheterna för oss är brist på information. Vi har fastnat. Vi är där vi är när det gäller den sist säkra punkten där vi vet vad positionen, säger Kent Persson, utredare grova brott i Helsingborg.

Han syftar på att den sista observationen av Maline som görs vid klockan fyra på morgonen den 23 december. Då ska en bekant till Maline iakttagit henne i hennes lägenhet på Föreningsgatan i Landskrona. Efter det har polisen inget konkret att gå på.

– Vi har en bra bild av vad som skett på kvällen innan och på natten, fram till den sista kända positionen. Men efter fyra-tiden på morgonen så har vi inte kommit längre.

”Svårt att göra en värdering av alla tips”

Polisens mål är att kunna bygga på den tidslinje man har fått fram om Malins förehavanden kvällen den 22 och under timmarna på morgonen den 23 och på så sätt få en ledtråd om var hon kan befinna sig. 

Men än så länge har inget av alla de tips som kommit in gett någon konkret position efter klockan 04 på morgonen. Och den stora mängden av tips som strömmat in är en utmaning.

– Man famlar lite. När vi inte riktigt vet vad som har hänt så är det svårt att göra en värdering av alla de tips som kommit in. Det gör att vi måste gå till botten med alla tips, säger Kent Persson och tillägger:

– Vilket vi gör i vanliga fall också men om man har en tydligare inriktning så kan man göra en bättre prioritering av de tips som kommer in.

Kent Persson förklarar att den här typ av försvinnande kan vara en utmaning att utreda. Till skillnad från exempelvis försvinnanden inom gängmiljöer.

– När det sker brott mellan kriminella så vet vi om att det finns motsättningar mellan två personer. Då har man mer att jobba mot.

Han poängterar att polisen fortfarande vill ha in tips om vad som kan ha hänt Maline. Han vill också passa på att tacka organisationen Fikk Sweden som dagligen håller frivilliga sök efter Maline. Sökinsatserna har pågått sedan julhelgen.

– Vi är extremt tacksamma för den resursen.

Organisationen FIKK som varit med och letat efter försvunna Maline, 31.