En motorcykel är Almas mål

Uppdaterad 2011-06-12 | Publicerad 2011-06-11

Månadens toppsäljare vet hur man lyckas

Noggranna förberedelser och ett leende på läpparna är Alma Brinkmans, ”Månadens Aftonbladetsäljare”, recept för att bli en framgångsrik

försäljare.

– Det gäller att alltid vara trevlig, även om kunderna skulle vara bitska mot dig, säger hon.

Alma Brinkman, 16 år från Åby utanför Norrköping, började sälja Aftonbladets tidningar för att tjäna lite extra pengar. Efter att hängivet ha arbetat

i stort sett varje helgdag i åtta månader har Alma nu ett nytt mål – att ta motorcykelkort.

– Det är väldigt roligt att sälja tidningar, framförallt är det kul att komma till stamkunderna för de är alltid så trevliga, säger Alma som när Aftonbladet får tag på henne är på klassresa innan hon går ut nian.

Hennes tips till andra som vill lyckas med försäljningen är flera. Alma har märkt att många kunder har kontanterna redo när hon kommer, och skulle det då ha skett en prisändring är det viktigt att köparen fått reda på det innan hon kommer, säger hon.

– Och var trevlig mot alla! Även om någon kund skulle vara lite bitsk är det viktig att svara med ett leende, då kan det hända att de vill köpa nästa gång jag kommer, förklarar Alma.

Trots att Alma Brinkman nu blivit utsedd till månadens säljare av Aftonbladet tänker hon inte lägga sig på latsidan. Hennes mål är att hela tiden utöka sin kundkrets genom att knacka på en ny dörr varje gång hon är ute.

– De allra flesta dagarna går det lätt att jobba. Mötet med trevliga kunder är så kul. En gång fick jag till och med ett påskägg av en kund, säger Alma.

Vill du bli kollega med Alma? Surfa in på salescrew.aftonbladet.se. Där finns allt du behöver veta om hur jobbet fungerar. Alla som har fyllt 13 år kan söka.