Så ser ödehuset ut - inifrån

Uppdaterad 2013-05-22 | Publicerad 2013-05-21

Polisen misstänker att gärningsmannen kan ha tagit sig in genom den krossade fönsterrutan på ödehusets baksida.

Så här ser fyndplatsen ut inifrån.

För sex år sedan köpte kommunen loss ett större markområde vid Mjösjöberget i Boden, och äger därmed en del av fastigheterna som just nu genomsöks av polisen i jakt på nya fynd.

Fotograferade huset

För ett år sedan gjorde Bodens kommun en inventering och fotograferade därmed det nu aktuella ödehuset, en gul trävilla med röda knutar.

Bilderna visar bland annat det fönster där en eventuell gärningsman kan ha tagit sig in, och rampen som leder upp till den krossade fönsterrutan.

– Någon kanske har tagit in kroppsdelarna den vägen, eller så har det stått öppet sedan tidigare. Jag vet inte, säger spaningsledaren Kenneth Rautio.Mark- och exploateringsingenjören Cecilia Kvibacke fotograferade huset både in- och utvändigt och säger till NSD att det nu känns mycket obehagligt.

”Känns fruktansvärt”

– Huset användes som förråd av Fortifikationsverket före försäljningen men kommunen har kallställt huset och använder det inte i dag. Jag tycker det känns fruktansvärt med fynden som gjorts. Då känns det bättre att kommunen äger huset än någon privat person.