Hästen föll ihop – nu rasar folk mot turistattraktionen

Publicerad 2016-09-14

Hästen kollapsade mitt på gatan.

En häst som drog en vagn ska ha kollapsat i en korsning på Manhattan efter att ha blivit hetsad av kusken enligt ett vittne. Bilden på den liggande hästen har väckt avsky bland människor.

– Han tvingade honom att hinna förbi, hästen var trött, säger vittnet till New York Post.

I New York är en tur med häst och vagn en vanlig attraktion för stadens turister. Bogdan Paul Angheluta, som bor i New York, befann sig på 50:e gatan när han fick bevittna en av dessa hästar fara illa.

Det hela ska ha utspelat sig den andra september efter klockan två på natten. Enligt Angheluta stod han utanför en nattklubb när han såg att en kuskförare hetsade hästen att hinna förbi trafikljuset innan det slog om till rött. Därefter ska hästen ha kollapsat mitt i korsningen och andats långsamt.

– Han tvingade honom att hinna förbi, hästen var trött, säger Angheluta till New York Post.

”Var så frustrerad”

En polisbil anlände till platsen och spärrade av korsningen. Angheluta ska ha gått fram till hästen och försökt att lugna ned den, men blev bortkörd av sex män som anlände från hästens stall. De bad honom ”lämna hästen ifred”.

– Jag skrek på dem. Jag var så frustrerad och arg.

”Han snubblade själv”

Angheluta som tog en bild på den utmattade hästen skickade in den till djurrättsgruppen NYCLASS som publicerade den på sin Facebooksida och flera har upprörts av händelsen och ifrågasätter turistattraktionen.

 Djurrättsgruppen i sin tur kontaktade New York-polisen, stadens borgmästare och hälsodepartementet. Men Christina Hansen, som är talesperson för branschorganisationen, säger att hästen var på väg hemåt och är lite klumpig av sig.

– Han kollapsade inte, han snubblade själv.

Hälsodepartementet har låtit en veterinär undersöka hästen som kom fram till att den snubblade och föll.

Följ ämnen i artikeln