Utredningen är lagd på is

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-06

Gabriel, 13, omkom när han föll ner i ett 30 meter djupt schakt. Foto: Privat/Per-Olof Sännås

Omständigheterna kring Gabriel Erlandssons död är fortfarande oklara.

Men polisen har slagit fast att det var en olycka.

Därför har man lagt utredningen på is under helgen.

Gabriel Erlandsson, 13, hittades död i botten på ett 30 meter djupt schakt vid Slussen i Stockholm. Polisen misstänker inte något brott och därför lägger man inte någon tid på att utreda dödsfallet under helgen.

– Vi betraktar det som ett olycksfall. Då finns heller ingen anledning att jobba med detta under lördag och söndag, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesman.

Polisen söker "Jean"

Det finns flera omständigheter kring Gabriels död som inte är fullt utredda. Enligt Gabriels kompisar hade han anlitat en guide till tunnlarna under Slussen som kallades "Jean".

– Vi har jobbat vidare på det spåret, men vi har inte fått fram något nytt. Har någon av hans kompisar varit med när det här hemska skedde bör den prata med en vuxen. Därför vill vi gärna att den personen ger sig till känna, säger Kjell Lindgren.

Okänd ryggsäck hittad

Ett annat spår är den ryggsäck som hittades bredvid kroppen. Polisen tror att ryggsäcken tillhörde Gabriel, även om föräldrarna inte kände igen den när de fick se den.

– De som lever i den här grafittivärlden brukar inte berätta om det för sina anhöriga. Samma sak gäller de som håller på med Urban Exploration. Det kan vara en förklaring till att förädrarna inte hade sett ryggsäcken, säger Kjell Lindgren.

Urban Exploration är en subkultur som går ut på att besöka otillgängliga och avstängda platser, och som man tror att Gabriel lockats av.

Gabriel Erlandsson hittades död i onsdags kväll. Han blev 13 år gammal.