95-åringens vuxenblöja - ett säkerhetshot

Publicerad 2011-06-27

Lena Reppert med dottern Jane vid ett tidigare tillfälle.

Den svårt sjuka Lena Reppert, 95, skulle ut på sin sista resa.

Men på flygplatsen blev hon bryskt omhändertagen av säkerhetspersonalen.

Anledning: Lenas vuxenblöja sågs som ett säkerhetshot.

Lena Reppert, 95 år gammal och svårt sjuk i leukemi, fastnade i säkerhetsnätet på flygplatsen i Florida. Vakterna tyckte att hon verkade ha något hårt och misstänkt under kläderna. Efter en 45 minuter lång undersökning förstod vakterna vad Lena Reppert var ”beväpnad” med - en vuxenblöja.

Ställdes inför ett ultimatum

Lena Reppert ställdes inför ett ultimatum: Antingen stannar du på marken eller också ryker blöjan.

– Vi skyndade oss till toaletten och klädde av mamma, när vi kom tillbaka till kön började tårarna forsa och jag bara skrek åt dom att låta henne gå ombord, berättar Lenas dotter Jean Weber, för amerikanska FoxNews.com. Lena Reppert fick borda planet med två minuter kvar till avgång.

Jean Weber hade följt sin mamma till flygplatsen för ett sista farväl. Lena Reppert ville spendera den sista tiden i livet i Michigan, där hon skulle begravas.

– Det var ett tufft farväl efter allt som skedde. Men nu får hon frid. De kommer att vänta på henne där uppe i himmelen, säger dottern Jean Weber.

”Agerade korrekt”

Flygplatsen hävdar i ett uttalande att de agerat korrekt och följt sina rutiner.

– Vi har tittat på omständigheterna kring undersökningen av resenären och kommit fram till att vår personal agerade professionellt och enligt gängse rutin, säger de.