Anhörig om dubbelmordet: ”Polisen dröjde en timme”

Publicerad 2015-10-16

En anhörig till den mordmisstänkte 67-åringen slog larm om att de två bröderna låg skadade på altanen.

Men polisen dröjde över en timme.

– Till svar fick jag att de hade haft mycket att göra och att jag skulle vända mig till regeringen om jag hade något att klaga på, säger den anhöriga till HD.

Två yngre män hittades döda natten mot torsdag på en gård utanför Helsingborg.

Strax därefter greps en 67-årig man, misstänkt för dubbelmord. Enligt källor till Aftonbladet sköt han de två yngre männen – som är bröder – med ett jaktvapen.

Källor uppger också att den 67-årige mannen under en längre tid känt sig trakasserad av bröderna.

Hörde ljudet av fönster som krossades

På onsdagskvällen begav sig de båda bröderna till 67-åringens gård. De var enligt uppgift beväpnade med kniv och ett trubbigt tillhygge och krossade en ruta på gården.

Nu berättar en anhörig till 67-åringen om kvällen för Helsingborgs Dagblad. Enligt henne ringde 67-åringen henne vid 22.50 på onsdagen.

– Han hade just gått in i sitt hus källarvägen. Han sa inget när han ringde mig men lade luren med högtalaren på. Plötsligt hörde jag ljudet av krossade fönster och av saker som kastades. Våldsamma höga ljud. Det lät som att någonting gick sönder, det pågick i två-tre minuter och sedan blev det alldeles tyst, säger hon till HD.

Svaret: ”Vänd dig till regeringen”

Kvinnan ringde polisen. Efter en stund hade hon kontakt med 67-åringen igen. Han sa då att "de är i huset". Kvinnan förstod omedelbart att han talade om bröderna.

– Vid 23.10 hade vi ny telefonkontakt. Nu sa han att två personer låg skadade på altanen och att polisen måste skynda sig. Själv befann han sig på ovanvåningen och vågade inte gå ner, säger hon till HD.

Hon ringde polisen igen och fick beskedet att de var på väg. En halvtimme senare ringde hon igen.

– Jag undrade var polisen blev av och nämnde de skadade igen. Till svar fick jag att de hade haft mycket att göra och att jag skulle vända mig till regeringen om jag hade något att klaga på, säger kvinnan till HD.

Först vid 00.10 var polisen på plats. Tio minuter senare greps mannen.

Helsingborgs Dagblad har inte kunnat bekräfta kvinnans uppgifter. Åklagaren Anna Broomé säger till tidningen att hon ännu inte fått polisens händelserapporter från kvällen.

Begärs häktad under dagen

Den mordmisstänkte 67-åringen begärdes häktad under dagen. Förhandlingarna kommer att ske i morgon.

TT skriver också att polisen bekräftar att bröderna sköts till döds, att 67-åringen polisanmält dem flera gånger och att bröderna sedan 2014 hade ett besöksförbud mot mannen.