86 liberaler visar stöd för Erik Ullenhag

Skriver under debattartikel på Aftonbladet debatt

Av: Sebastian Laneby

Publicerad:
Uppdaterad:

Erik Ullenhag passar bäst som ny partiledare för L.

Det menar 86 liberaler som nu ställer sig bakom den tidigare integrationsministerns kandidatur.

”Ullenhag är vägen framåt”, skriver debattörerna på Aftonbladet debatt.

Vem som blir Liberalernas nya partiledare bestäms 28 juni och under onsdagen presenterar partiets valberedning officiellt kandidaterna till partiledarposten.

Johan Pehrson, Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni, som alla har meddelat att de vill ta över efter Jan Björklund, möttes redan på tisdagskvällen i SVT:s ”Aktuellt”.

Den största snackisen efteråt var Sabunis känga mot kombattanterna:

– Jag skulle inte stå här om jag kunde lita på att de kunde leda partiet till framgångar. Jag står här för att jag tror att det är jag som kan leda partiet till framgång, sa hon.

”Ska ena detta parti”

Tidigare under dagen sa Erik Ullenhag till Aftonbladet:

– Nyamko Sabuni är en utmärkt person och en spännande politiker, det är Johan Pehrsson också. Jag säger vad jag vill göra, sen så får L:s partimedlemmar välja.

Han kommenterade också det fiaskoartade EU-valet och den interna splittringen:

– Jag har sett det från sidan, men det har varit ett väldigt jobbigt år för Liberalerna. En del i mitt uppdrag, om jag blir vald, är att se till att ena detta parti så vi kan ha en gemensam idé och en berättelse framåt.

”Ullenhag är vägen framåt”

Flera partikamrater, utöver gruppledaren Christer Nylander, väljer nu att visa sitt stöd för Ullenhag, den tidigare integrationsministern i regeringen Reinfeldt och som de senaste åren varit ambassadör i Jordanien.

I en debattartikel på Aftonbladet debatt skriver 86 liberaler att ”Ullenhag är vägen framåt för L”.

Debattörerna menar att partiet står inför ett vägval, att L ”behöver ny energi, intellekt, riktning och lagspel” och ”en ledare som bottnar i den socialliberala ideologin, som förmår ingjuta kraft och energi i ett parti som befinner sig i underläge”.

Den nya partiledaren ”måste kunna samarbeta både till höger och vänster, men aldrig någonsin med nationalister och populister”, skriver de 86 liberalerna.

Debattartikeln avslutas med:

”Vi är övertygade om att den personen är Erik Ullenhag”.

Publicerad:

LÄS VIDARE